Βρετανία-Covid: Παραγγελία άλλων 35 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer για μελλοντική χρήση

by Times Newsroom 1

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι παρήγγειλε άλλα 35 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των εταιρειών Pfizer/BioNTech για την Covid-19, που πρόκειται να παραδοθούν εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2022, με στόχο να προστατευθεί ο πληθυσμός από τον νέο κορωνοϊό και τις παραλλαγές του «τα επόμενα χρόνια».

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην Ευρώπη, με 131.000 νεκρούς, έχει ήδη παραγγείλει περισσότερες από 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια αφορούν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Το ακριβές ποσό που θα διατεθεί για την αγορά των 35 εκατομμυρίων δόσεων δεν διευκρινίστηκε. Στις νέες συμβάσεις που υπέγραψαν με την ΕΕ οι εταιρείες Pfizer και Moderna αύξησαν τις τιμές των εμβολίων, γεγονός που οι γαλλικές αρχές απέδωσαν στην ανάγκη να προσαρμοστούν τα σκευάσματα αυτά στις νέες παραλλαγές.

«Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τη χώρα στο μέλλον, είτε αυτό αφορά τον ιό, είτε τις παραλλαγές του», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στη Βρετανία, περίπου το 88% των πολιτών άνω των 16 ετών έχει ήδη κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και περίπου το 77% έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν άλλα 31.914 κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ 40 ασθενείς πέθαναν. Την Κυριακή είχαν αναφερθεί 32.253 νέες μολύνσεις και 49 θάνατοι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή