Βρετανία: Δεν τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου

Η δήλωση από το βρετανικό Foreign Office

by Times Newsroom

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας διευκρίνισε ότι κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου δεν τελεί υπό «καμία αμφισβήτηση».

Η συγκεκριμένη δήλωση του βρετανικού Foreign Office ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων, με το υπουργείο να σημειώνει πως «δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου».

Σημειώνεται, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στην Πράγα για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, όπου ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθεί για τα ελληνοτουρκικά ενημερώνοντας τους ηγέτες της ΕΕ για το κρεσέντο προκλητικότητας και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία.

Παραλήρημα και απειλές Ακάρ

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, απείλησε την Ελλάδα και συνέχισε με την επιθετική ρητορική που έχει υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες η Άγκυρα.

Μιλώντας σε τελετή της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Ακάρ είπε: «Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, και ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει. Το Ναυτικό μας και ειδικά η Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά με αυτό. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com