Βρετανία: Δεν θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με μμε

by Times Newsroom 1

Στους Βρετανούς κάτω των 40 ετών θα προσφερθεί εναλλακτική λύση για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca μετά από τις ανησυχίες για τα σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολών, ανέφεραν οι εφημερίδες Daily Telegraph και Independent.

Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) έχει συστήσει ότι θα πρέπει να προσφέρεται σε αυτές τις ηλικίες ένα εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna ως ένα μέτρο «μέγιστης προφύλαξης», τόνισε η Telegraph.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας δήλωσε χθες ότι η θέση της JCVI και της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων (MHRA) «συνεχίζει να είναι ότι τα οφέλη του εμβολίου Oxford/AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων».

Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο κίνδυνος πήξης υπερτερεί πλέον αυτού του Covid στις νεότερους ενήλικες.

Προηγουμένως συνιστούσαν σε άτομα κάτω των 30 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα να προσφέρεται εναλλακτική λύση, όπως τα εμβόλια των Pfizer ή Moderna.

Όμως αναμένεται να αυξηθεί αυτό το ηλικιακά όριο στα 40, με την απόφαση να ανακοινώνεται σήμερα, ανέφερε η εφημερίδα Independent.

Το Ηνωμένο Βασίλειο  διαθέτει αρκετές δόσεις ώστε εμβολιάσει όλους τους ενήλικες με την πρώτη δόση ως τις 31 Ιουλίου, πιάνοντας τον στόχο της κυβέρνησης.

«Επειδή η επικράτηση του Covid είναι χαμηλή και δεδομένης της ισχύος του προγράμματος, αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να δράσουμε με μεγάλη προσοχή και να προσφέρουμε ένα διαφορετικό εμβόλιο στις νεότερες ομάδες», σημείωσε πηγή.

Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) ανέλυσε τα  δεδομένα και συνέταξε τη σύστασή της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα τελευταία στοιχεία από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (MHRA) δείχνουν ότι καταγράφηκαν 10,5 περιπτώσεις θρομβοεμβολών  σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων ανά εκατομμύριο δόσεις.

Υπήρξαν 242 περιπτώσεις της σπάνιας διαταραχής πήξης μετά από το εμβόλιο της Οξφόρδης έως τις 28 Απριλίου, με περισσότερες από 28 εκατομμύρια δόσεις να έχουν χοργηθεί τώρα.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή