Βρετανία: Επείγουσα συζήτηση στο Κοινοβούλιο για το νέο πάρτι του Τζόνσον…

...για ένα πάρτι στον κήπο του γραφείου και της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown λόγω κορωνοϊού.

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει μια επείγουσα ερώτηση στο κοινοβούλιο την Τρίτη σχετικά με αναφορές για ένα πάρτι στον κήπο του γραφείου και της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown λόγω κορωνοϊού.

Η Βουλή των Κοινοτήτων είπε ότι η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ θα ζητήσει από τον Τζόνσον να δώσει σχετικά με την εκδήλωση της 20ης Μαΐου 2020. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο ίδιος ο Τζόνσον ή άλλος υπουργός θα απαντήσει για την κυβέρνηση.

«Ελπίζω πραγματικά ο Μπόρις Τζόνσον να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Όλοι θυσιάσαμε τόσα πολλά. Έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε», έγραψε η Ρέινιερ στο Twitter.

Η αντιπολίτευση καλεί σε παραίτηση τον Μπόρις Τζόνσον, αυτήν την φορά για ένα φημολογούμενο πάρτι στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ πέρυσι ίσχυαν περιορισμοί πανδημίας, ανανεώνοντας μια αίσθηση κρίσης γύρω από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ο ίδιος ο Τζόνσον δεν αρνήθηκε ότι ήταν στο φερόμενο πάρτι. Όταν ρωτήθηκε αν ήταν παρών τη Δευτέρα, ο Τζόνσον είπε: «Όλα αυτά, όπως γνωρίζετε, αποτελούν αντικείμενο κατάλληλης έρευνας από τη Σου Γκρέι», η οποία είναι ανώτατη δημόισια λειτουργός.

Την εποχή του φερόμενου πάρτι, η κυβέρνηση του Τζόνσον εξέδιδε αυστηρές εντολές στο κοινό σχετικά με την τήρηση των κανόνων καραντίνας, οι οποίοι επέτρεπαν στους ανθρώπους να συναντούν μόνο ένα άλλο άτομο σε εξωτερικό χώρο σε δημόσιο χώρο.

Το μήνυμα σχετικά με τη συγκέντρωση της 20ης Μαΐου εστάλη σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους από τον κύριο ιδιωτικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Μάρτιν Ρέινολντς, και περίπου 40 άτομα τελικά παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ανέφερε τοδίκτυο ITV.

με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com