Βρετανία: Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο βουλευτής Κρίστοφερ Πίντσερ επειδή «ήπιε πάρα πολύ»

Η εφημερίδα Sun ανέφερε ότι έπινε στο Carlton Club όταν λέγεται ότι... ενόχλησε άλλους δύο άνδρες καλεσμένους – Το «σκιώδες» παρελθόν του

by Times Newsroom

Ένας Βρετανός βουλευτής παραιτήθηκε την Πέμπτη (30/6) από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επειδή «ήπιε πάρα πολύ», σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για άλλο ένα σκάνδαλο για τον πρωθυπουργό.

Ο Κρίστοφερ Πίντσερ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, γράφει στην επιστολή παραίτησής του ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον Τζόνσον αλλά ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί έπειτα από ένα «επεισόδιο» την Τετάρτη, χωρίς να διευκρινίζει με λεπτομέρειες τι έκανε.

«Χθες το βράδυ ήπια πάρα πολύ. Έφερα σε δύσκολη θέση τον εαυτό μου και άλλους, κάτι που ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω, και για αυτό σας ζητώ συγγνώμη» αναφέρει σε αυτήν την επιστολή, που μεταδόθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως από το BBC και το Sky News. «Πιστεύω ότι το σωστό υπό αυτές τις συνθήκες είναι να παραιτηθώ από αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία», πρόσθεσε.

Το γραφείο του Πίντσερ δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει τις εξελίξεις. Η Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο Πίντσερ πρόσθεσε στην επιστολή του ότι μολονότι αποχωρεί από την κυβέρνηση θα παραμείνει μέλος του κοινοβουλίου και θα στηρίζει τον Τζόνσον από τα βουλευτικά έδρανα.

Μάρτυρες είπαν στο BBC ότι εθεάθη «εξαιρετικά μεθυσμένος» στο Carlton Club, το κλαμπ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης.

Η εφημερίδα Sun ανέφερε αρχικά την παραίτηση, λέγοντας ότι έπινε στο Carlton Club όταν λέγεται ότι… ενόχλησε άλλους δύο άνδρες καλεσμένους.

Η αντιπρόεδρος των Εργατικών Άντζελα Ρέινερ είπε ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει «σοβαρές ερωτήσεις να απαντήσει» σχετικά με το γιατί στον Πίντσερ δόθηκε ο ρόλος του υπευθύνου κομματικής πειθαρχίας και πώς μπορεί να παραμείνει Συντηρητικός βουλευτής.

«Δεν μπορεί να μείνει στον αέρα η παραμικρή υπόννοια ότι οι Συντηρητικοί… σπρώχνουν μια πιθανή σεξουαλική επίθεση κάτω από το χαλί», είπε.

«Το Συντηρητικό Κόμμα είναι τόσο βυθισμένο στη βρωμιά και το σκάνδαλο που είναι εντελώς ανίκανο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο βρετανικός λαός» πρόσθεσε.

Ο Πίντσερ αποχώρησε από το εν λόγω γραφείο και το 2017, όταν κατηγορήθηκε ότι την… έπεσε στον πρώην κωπηλάτη των Ολυμπιακών Αγώνων και συντηρητικό ακτιβιστή Άλεξ Στόρι.

Αλλά μετά από έρευνα του κόμματος, απαλλάχθηκε από οποιαδήποτε παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς του.

Αρκετοί συντηρητικοί βουλευτές αποχώρησαν από τις θέσεις τους τους τελευταίους μήνες μετά από καταγγελίες για τη συμπεριφορά τους.

Τον Απρίλιο, ο Neil Parish παραιτήθηκε αφού παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε πορνογραφία στο κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντάς το ως «στιγμή τρέλας».

Και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Όουεν Πάτερσον παραιτήθηκε από βουλευτής μετά από έρευνα που διαπίστωσε ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες λόμπι – κάτι που αρνήθηκε.

Ο κ. Pincher εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του Tamworth το 2010 και υπηρέτησε ως υπουργός υπό την πρώην πρωθυπουργό Theresa May.

Υπηρετεί στο γραφείο κομματικής πειθαρχίας στην κυβέρνηση του Τζόνσον από τον Φεβρουάριο του 2022 και προηγουμένως ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι βουλευτές που είναι υπεύθυνοι για την κομματική πειθαρχία έχουν την υποχρέωση να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι βουλευτές στο πλευρό τους ψηφίζουν με την κομματική γραμμή στο Κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή