Βρετανία: Παραιτήθηκε η επικεφαλής χάραξης πολιτικής του Μπόρις Τζόνσον

«Βαθαίνει» η κρίση στο νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ

by Times Newsroom

Ο Μπόρις Τζόνσον υπέστη άλλο ένα πλήγμα στην εξουσία του, καθώς η επικεφαλής της πολιτικής του παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν «λανθασμένο» ισχυρισμό του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον αντίπαλό του στην αντιπολίτευση Κιρ Στάρμερ.

Η Μουνίρα Μίρτζα παραιτήθηκε από τη θέση της επικεφαλής της χάραξης πολιτικής της Downing Street την Πέμπτη. Ανέφερε την κατηγορία της ότι ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος — σε πρώην διευθυντή της δημόσιας εισαγγελίας — ήταν προσωπικά υπεύθυνος που επέτρεψε στον κατά συρροή βιαστή και δράστη σεξουαλικών επιθέσεων Τζίμι Σάβιλ να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη, ανέφερε το περιοδικό Spectator.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Τζόνσον είπε σε μια δήλωση ότι «λυπάται πολύ η Μουνίρα που έφυγε από το Νούμερο 10» και «είναι ευγνώμονες για την υπηρεσία και τη συνεισφορά της στην κυβέρνηση». Ο συντηρητικός βουλευτής Άντριου Γκρίφιθ θα αναλάβει τον ρόλο της.

Η Μίρτζα ήταν ένα από τα μακροβιότερα μέλη της κορυφαίας ομάδας του Τζόνσον, έχοντας αρχίσει να συνεργάζεται μαζί του το 2008. Η αποχώρησή της είναι μια σημαντική οπισθοδρόμηση σε μια κρίσιμη στιγμή, με τον πρωθυπουργό να δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από μέλη του Συντηρητικού Κόμματός του να παραιτηθεί λόγω μιας σειράς σφαλμάτων και καταγγελιών για παραβίαση των κανόνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Τζόνσον έβαλε στο στόχαστρο τον Στάρμερ, κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνεδρίασης στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα, καθώς ο πρωθυπουργός απάντησε σε μια έκθεση της κυβέρνησης για τα πάρτι εν μέσω lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Κατηγόρησε τον ηγέτη των Εργατικών ότι «πέρασε τον περισσότερο χρόνο του διώκοντας δημοσιογράφους και ότι απέτυχε να διώξει τον Τζίμι Σάβιλ, όσο μπορώ να καταλάβω».

με πληροφορίες από Bloomberg, Guardian

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com