Βρετανία: Σε «σοβαρό» το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής, μετά την έκρηξη στο Λίβερπουλ

Τα γεγονότα στο Λίβερπουλ αντιπροσωπεύουν τη δεύτερη ενέργεια που θεωρείται τρομοκρατική μετά τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ 'Ειμες πριν από έναν μήνα.

by Times Newsroom 1

Η Βρετανία αύξησε σήμερα σε «σοβαρό» το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής, όπως ανακοίνωσε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, την επομένη της έκρηξης ενός ταξί μπροστά από νοσοκομείο του Λίβερπουλ, στη βόρεια Αγγλία.

«Αυξάνουμε το επίπεδο της απειλής από σημαντικό σε σοβαρό», δήλωσε η υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση και υπογράμμισε ότι τα γεγονότα στο Λίβερπουλ αντιπροσωπεύουν τη δεύτερη ενέργεια που θεωρείται τρομοκρατική μετά τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ ‘Ειμες πριν από έναν μήνα.

Αυτό το επίπεδο απειλής σημαίνει ότι ο κίνδυνος επίθεσης θεωρείται «πολύ πιθανός».

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν τρεις υπόπτους την Κυριακή έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο στο Λίβερπουλ, στη βόρεια Αγγλία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου, ανέφερε η αστυνομία η οποία προσέθεσε πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ηγείται της έρευνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρας επιβάτης του αυτοκινήτου κηρύχθηκε νεκρός επί τόπου, ενώ ο οδηγός, άνδρας επίσης, τραυματίστηκε και παραμένει στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Πρόκειται για την τέταρτη από τις συνολικά πέντε βαθμίδες συναγερμού του συστήματος που έχουν υιοθετήσει οι βρετανικές αρχές και η αναβάθμιση της οφείλεται στην έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ταξί στο Λίβερπουλ το πρωί της Κυριακής. Σε αυτή έχασε τη ζωή του ο επιβάτης που κουβαλούσε τον εκρηκτικό μηχανισμό ενώ τραυματίστηκε ο οδηγός του ταξί. Το επίπεδο συναγερμού βρισκόταν στη βαθμίδα «ουσιαστικό» από τον Φεβρουάριο του 2021.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή