Βρετανικά ΜΜΕ: «Πολιτικό ρομπότ με ξύλινο λόγο» ο Σούνακ

«Αιχμηρά» ήταν τα σχόλια των βρετανικών ΜΜΕ απέναντι στο Ρίσι Σούνακ, ασκώντας κριτική στην πρώτη ομιλία του 42χρονου ως πρωθυπουργού της χώρας.

by Times Newsroom

Ο νέος αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος εμφανίστηκε «ενωτικός» και «ταπεινός» στην πρώτη του ομιλία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα, διαχωρίζοντας τη στάση του σε σχέση με τη Λιζ Τρας και κυρίως, τον Μπόρις Τζόνσον.

«Παραμένουμε ενωμένοι ή πεθαίνουμε», είπε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας έκανε ειδική αναφορά στον Τζόνσον, την Μόρντοντ και την Τρας λέγοντας: «ήταν όλοι καλοί συνάδελφοι και φίλοι των Συντηρητικών», προσθέτοντας: «Είμαστε ενωμένοι πίσω από την πολιτική και τώρα δεν μπορούμε να αντέξουμε τον διχασμό».

Η υποδοχή των βρετανικών ΜΜΕ

Υποδεχόμενα την ομιλία του τα ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν ότι ήταν γεμάτη από «αμηχανία» και «χωρίς χαρακτήρα». Μάλιστα, καυτηρίασαν ακόμα και το γεγονός ότι ο 42χρονος διάβαζε τα λόγια του από autoque. Αυτό φάνηκε και στο βίντεο, ενώ είχε και μία αμήχανη παύση μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Το Sky News, σχολιάζοντας την ομιλία είπε ότι ήταν «σαν να παρακολουθείς ένα πολιτικό ρομπότ» και πρόσθεσε ότι αργά ή γρήγορα ο Σούνακ θα αναγκαστεί να βγει στο προσκήνιο της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

Η «Daily Mirror», από τη πλευρά της, έγραψε: «Η πρώτη ομιλία του Ρίσι Σούνακ, αφού επιβεβαιώθηκε ότι θα γίνει ο νέος πρωθυπουργός, τελείωσε μέσα σε 90 δευτερόλεπτα – αλλά και πάλι βρήκε χρόνο για μία απίστευτα αμήχανη παύση, καθώς σταμάτησε να μιλά».

Ο Guardian σχολίασε πως «αυτό μόλις και μετά βίας μετράει ως ομιλία. Ο λόγος του Σούνακ ήταν ξύλινος και το περιεχόμενο των λεγομένων του δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τα κλισέ».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή