Βρετανός Υπουργός Άμυνας: Δεν είναι σαφές αν τα ρωσικά στρατεύματα θα αντέξουν άλλη μια ουκρανική επίθεση

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει την αντεπίθεσή του στην ανατολική Ουκρανία.

by Times Newsroom

Η Ουκρανία συνεχίζει την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, η Ρωσία θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο γύρω από την περιοχή του Λουχάνσκ. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αμφιβάλλει ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αρκετές εφεδρείες για να αντέξουν μια επίθεση.

Τα ρωσικά στρατεύματα ενισχύουν τις θέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία έναντι των ουκρανικών επιθέσεων, σύμφωνα με βρετανικές εκτιμήσεις. Οι Ρώσοι δημιούργησαν μια αμυντική γραμμή μεταξύ του ποταμού Όσκιλ και της μικρής πόλης Σβατόβε στην περιοχή του Λουχάνσκ, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, επικαλούμενο πληροφορίες. Οι Ουκρανοί θα συνέχιζαν την επίθεσή τους εδώ. Η Ρωσία, ωστόσο, επιθυμούσε να διατηρήσει τον έλεγχο, επειδή μία από τις λίγες οδούς ανεφοδιασμού που ελέγχονταν ακόμη από ρωσικές μονάδες περνούσε από την περιοχή αυτή, ανέφερε.

Επιπλέον, η αμυντική γραμμή εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων της περιοχής του Λουχάνσκ, η “απελευθέρωση” της οποίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ρωσικούς πολεμικούς στόχους. «Μια σημαντική απώλεια εδαφών στο Λουχάνσκ θα υπονομεύσει σημαντικά τη ρωσική στρατηγική», τόνισε το υπουργείο. «Η Ρωσία πιθανότατα θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί πεισματικά αυτή την περιοχή, αλλά δεν είναι σαφές αν τα ρωσικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή έχουν επαρκείς εφεδρείες ή επαρκές ηθικό για να αντέξουν μια άλλη συντονισμένη ουκρανική επίθεση».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή