Βρυξέλλες: Αδοξο τέλος με συλλήψεις και τραυματίες σε νυκτερινή «γιορτή» για την άρση των μέτρων

by Times Newsroom 1

Μια συγκέντρωση στις Βρυξέλλες εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι γιόρταζαν την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, διαλύθηκε από την αστυνομία στη διάρκεια της περασμένης νύκτας με αποτέλεσμα να προκληθούν μερικά επεισόδια.

Πλήθος νέων είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Φλαζέ, κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των εξωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων στη χώρα. Τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάλυση της συγκέντρωσης, γύρω στη 01:30, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ένας από τους συγκεντρωμένους τραυματίσθηκε στο κεφάλι από ρίψη αντικειμένου. Επίσης ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε από τα θραύσματα του παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, που έσπασε όταν άγνωστοι εκτόξευσαν εναντίον του ένα αντικείμενο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση εκτοξευτήρα νερού για να διαλύσουν τα περίπου 500 άτομα που παρέμεναν στο χώρο παρά τις εκκλήσεις των αρχών.

Ο δήμαρχος του δήμου Ιξέλ των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης παρενέβη για να προτρέψει τους νέους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες προστασίας, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πολλοί Βέλγοι βρέθηκαν χθες, Σάββατο, το πρωί στους εξωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίων, οι οποίοι επαναλειτούργησαν έπειτα από σχεδόν επτά μήνες. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήρθη και αντικαταστάθηκε από μια απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών προσώπων σε εξωτερικούς χώρους από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή