Ξεκινά τα δρομολόγια τo πρώτο ηλεκτρικό επιβατηγό αεροσκάφος

Το Alice μπορεί να μεταφέρει εννέα επιβάτες με τα στελέχη της Eviation να εκτιμούν ότι σε επτά με δέκα χρόνια θα πετούν ηλεκτρικό αεροσκάφη με χωρητικότητα 20-40 επιβατών.

by Times Newsroom

Τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες έχουν κατασκευάσει αεροσκάφη που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ή υβριδικά σκάφη που χρησιμοποιούν εν μέρει ηλεκτρική ενέργεια. Η Ισραηλινή εταιρεία Eviation έχει κατασκευάσει ένα 100% ηλεκτροκίνητο επιβατηγό αεροσκάφος το οποίο όπως αναφέρει η εταιρεία πέρασε με επιτυχία όλες τις τεχνικές δοκιμές και είναι θέμα λίγων εβδομάδων να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη πτήση που θα είναι ταυτόχρονα και η πρώτη για τα ηλεκτρικά επιβατηγά αεροσκάφη.

To Alice όπως είναι το όνομα του αεροσκάφους παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία που λειτουργεί με τεχνολογία παρόμοια με αυτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των κινητών τηλεφώνων. Μπορεί να κινείται με ταχύτητα περίπου 450 χλμ./ώρα και η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία περίπου μιας ώρας στην οποία μπορεί να κάνει δρομολόγια σε αποστάσεις περίπου 800 χλμ. Το Alice μπορεί να μεταφέρει εννέα επιβάτες με τα στελέχη της Eviation να εκτιμούν ότι σε επτά με δέκα χρόνια θα πετούν ηλεκτρικό αεροσκάφη με χωρητικότητα 20-40 επιβατών.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει τρία μοντέλα του αεροσκάφους. Ένα για κανονικά εμπορικά δρομολόγια με όλους τους επιβάτες και δυνατότητα μεταφοράς περίπου 800 κιλών φορτίου, ένα μοντέλο για ιδιωτικές πτήσεις για μάξιμουμ έξι επιβάτες και μικρότερη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων και ένα μοντέλο μόνο για μεταφορά φορτίων. Σύμφωνα με την εταιρεία το κόστος για μια πτήση με το Alice θα είναι 70% μικρότερο από αυτό για μια πτήση με ένα συμβατικό αεροσκάφος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή