Ξεκινά το 8ο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ οι εκδηλώσεις που προτείνει ενισχύουν την αειφορία και τονίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Πίνδου

by Times Newsroom

Ξεκινά αύριο 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου 2022, το 8ο Φεστιβάλ Βωβούσας που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με σύνθημα «Πάρτε τα βουνά προσωπικά!»

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ οι εκδηλώσεις που προτείνει ενισχύουν την αειφορία και τονίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Πίνδου. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται, μεταξύ άλλων, εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις σύγχρονου χορού, πεζοπορικές εξορμήσεις, κυνήγι τρούφας, εργαστήρια βοτανοθεραπείας, άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και προφορικής ιστορίας (vovousafestival.gr).

Αυλαία σηκώνει για το μοναδικό ορεινό φεστιβάλ, στη Βωβούσα του ανατολικού Ζαγορίου | Hellasjournal.com

Η Βωβούσα, είναι ένα χωρίο 50 κατοίκων του Δήμου Ζαγορίου στον Νομό Ιωαννίνων. Βρίσκεται στα χίλια μέτρα υψόμετρο εντός Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, περιτριγυρίζεται από ψηλές κορυφές και έχει την ιδιαιτερότητα να τη διασχίζει ο περίφημος Αώος ποταμός.

Το πέτρινο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες και έχει χαρακτηριστεί νεότερο αρχαιολογικό μνημείο συμβολίζει την αιώνια ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία και αλληλεγγύη, δύο βαθιές έννοιες που αναφέρονται σε ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις.

Θέμα TheOpinion - Φεστιβάλ Βωβούσας: Πολιτισμός και φύση σε ένα χωριό 50 κατοίκων - The Opinion

Ο φωτογράφος και διευθυντής του Φεστιβάλ, Καμίλο Νόλλας, μίλησε για τις προτεραιότητες, τους στόχους αλλά και το φετινό πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Βωβούσας στην πολιτιστική εκπομπή «Αποτύπωμα» της Φωνής της Ελλάδας με τη Φούλη Ζαβιτσάνου.

Ακούστε τη συνέντευξη:

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com