Ξεκίνησε το ταξίδι του ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος τουρίστας του Διαστήματος

Ο Μαεζάουα που απέκτησε την τεράστια περιουσία του μέσω μιας πετυχημένη διαδικτυακής εμπορικής εταιρείας μόδας ασχολείται επίσης με την τέχνη και θεωρείται σημαντικός συλλέκτης.

by Times Newsroom

Εκτοξεύτηκε το πρωί της Τετάρτης από το κοσμοδρόμιο του Μπαικονούρ στο Καζακστάν το σκάφος που μεταφέρει τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Γιουσάκου Μαεζάουα ο οποίος θα γίνει ο όγδοος κατά σειρά διαστημικός τουρίστας. Ο Μαεζάουα που απέκτησε την τεράστια περιουσία του μέσω μιας πετυχημένη διαδικτυακής εμπορικής εταιρείας μόδας ασχολείται επίσης με την τέχνη και θεωρείται σημαντικός συλλέκτης.

BLOOMBERG QUICKTAKE: NOW
Billionaire Yusaku Maezawa Becomes Japan’s First Space Tourist

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια όταν ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την Space X, την διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ, για ένα πολυήμερο ταξίδι γύρω από την Σελήνη και για να μην είναι μόνος θα πάρει μαζί του μια γυναίκα που θα επιλέξει μέσω online διαγωνισμού η οποία όπως είχε πει δεν θα ήταν μόνο σύντροφος του στο ταξίδι αλλά θα γινόταν και σύντροφος του στην ζωή.

Λίγους μήνες αργότερα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για μια γυναίκα σύντροφο και θα πάρει μαζί του οκτώ άτομα κάποιοι εκ των οποίων θα ήταν φίλοι του που θα ήθελαν να τον συντροφεύσουν στο ταξίδι και κάποιοι θα επιλέγονταν και πάλι μέσω online διαδικασίας. Ο ίδιος θα πλήρωνε φυσικά το αντίτιμο για όλους τους συνεπιβάτες του.

Τελικά το σχέδιο για την Σελήνη είτε εγκαταλείφθηκε είτε μπήκε σε δεύτερο πλάνο και ο Μαεζάουα συμφώνησε με την Ρωσία για να πάει να ζήσει για 12 μέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όπως φαίνεται δεν του αρέσει να ταξιδεύει μόνος του αφού και σε αυτό το εγχείρημα θα πάρει μαζί του κάποιο άτομο. Πιο συγκεκριμένα θα είναι μαζί του ένας συνεργάτης του κινηματογραφιστής που θα καταγράψει την διαμονή του εκεί για να γίνει στη συνέχεια ένα ντοκιμαντέρ. Εκτιμάται ότι ο Μαεζάουα θα καταβάλει ένα ποσό πέριξ των 200 εκατ. δολαρίων για το ταξίδι αυτό. Μαζί με τους δύο τουρίστες βρίσκεται και ένας βετεράνος Ρώσος κοσμοναύτης που θα έχει βοηθητικό ρόλο στο όλο εγχείρημα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή