Ξενάγηση στην υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών 

by Times Newsroom 1

Έναν χρόνο ζωής κλείνει αυτόν τον μήνα η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Η Βιβλιοθήκη καταλαμβάνει ένα κτίριο 7.500 τετραγωνικών μέτρων με επτά επίπεδα.

Το έργο ξεκίνησε το 2005, αλλά μόλις πέρσι έγινε πραγματικότητα, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και καθυστερήσεις που μεσολάβησαν.

Στο σημερινό κτίριο έχουν ενοποιηθεί οι 16 βιβλιοθήκες των σπουδαστηρίων της Φιλοσοφικής που βρίσκονταν σε διαφόρους ορόφους της Σχολής και λειτουργούσαν ξεχωριστά.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεναγήθηκε στους κατάφωτους και ευρύχωρους διαδρόμους της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής, όπως και στις πολλές αίθουσες και τα αναγνωστήριά της, φωτογράφησε και βιντεοσκόπησε τους χώρους, συνομιλώντας με τους δύο βιβλιοθηκονόμους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της, τον Γεράσιμο Τουρκογιάννη και την Αργυρώ Φραντζή.

«Έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας οτιδήποτε διαθέταμε σε πολλαπλή μορφή: βιβλία, αντίτυπα περιοδικών, υπολογιστές ή άλλους εξοπλισμούς. Αφήσαμε 70.000 τόνους υλικού για να στεγάσουμε στο καινούργιο κτίριο 500.000, εντέλει, τόνους. Βιβλία, περιοδικά, υπολογιστές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις, φιλοξενούνται σε έναν ενιαίο πλέον, χώρο με επτά επίπεδα και πολλά βιβλιοστάσια», δήλωσε ο κ. Τουρκογιάννης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή