«Ξεσαλώνουν» οι συνωμοσιολόγοι με νέες αθλιότητες για τον Covid-19

by ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Share this

Αναβιώνουν, σε κάθε ευκαιρία, το… «Σύνδρομο Πετράκου»

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες, στο διαδίκτυο, δήθεν «ειδήσεις» με συνοδεία μάλιστα εγγράφων, ιατροδικαστικών εκθέσεων κλπ ότι κακώς καταμετρούνται ως θάνατοι από COVID-19, περιστατικά, που (στην πραγματικότητα) πέθαναν από πνευμονία ή καρδιοπάθεια ή έπαθαν εγκεφαλικό κ.ά.

Και οι συνωμοσιολόγοι βρήκαν και πάλι λόγο ύπαρξης, μέσα από τα νέα «τεκμήρια», που, εξάπτουν τη φαντασία τους ώστε να «ξεσαλώνουν» και πάλι κάνοντας μάλιστα λόγο για «μεγάλη απάτη»!

Να το πούμε ξανά, πριν εξηγήσουμε τη μεγάλη… πλάνη(!), παιδιά, μη συνεχίζετε αυτή τη ανοησία! Και τα… αρλουμποειδή συμπεράσματα, για τόσο εξειδικευμένα θέματα.

Ακόμα και στο διαδίκτυο αν ψάξει κανείς προσεκτικά, υπάρχουν επαρκείς και απολύτως έγκυρες απαντήσεις, που δείχνουν ότι οι δήθεν «αποκαλύψεις», είναι αυθαίρετα συμπεράσματα από ανθρώπους, που, αγνοούν βασικά στοιχεία για τις λοιμώξεις, πόσο μάλλον για τον COVID-19. Μην τα αναπαράγετε…

Ελπίζω, τις επόμενες ημέρες, θα απαντήσουν επαρκώς και εξειδικευμένα, οι αρμόδιοι, που, θα εξηγήσουν και πάλι, τι ακριβώς συμβαίνει.

Στέλνουν και σ΄εμένα κάποιοι φίλοι διάφορες τέτοιες… «ειδήσεις», βέβαιοι ότι ανακάλυψαν τη… «μεγάλη απάτη» και «με ενημερώνουν»… ΄Ενας μάλιστα, που θεωρεί βέβαιο ότι… «μ΄έπιασε αδιάβαστο», μου ζητά να απαντήσω ως παλιός ιατρικός συντάκτης, αν αυτό, με τα γραπτά ντοκουμέντα, που, πλέον υπάρχουν, είναι ή όχι απάτη! Απαντώ: «Όχι! Δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Kάνετε λάθος!».
Γιατί, όποιοι, στοιχειωδώς παρακολουθούν τα όσα έχουν εξηγήσει, στη διάρκεια της πανδημίας, οι πλέον αρμόδιοι, που, είναι οι λοιμωξιολόγοι, γνωρίζουν τις απαντήσεις και δεν έχουν τέτοιες απορίες.

Καταρχήν, έχει εξηγηθεί πολλές φορές ότι ο Κορωνοϊός προσβάλει τις άμυνες του οργανισμού, που τον καθιστά ευάλωτο σε λοιμώξεις και οι πνευμονίες, οι καρδιακές βλάβες, οι αλλοιώσεις στο πεπτικό σύστημα, η προσβολή του νευρικού συστήματος, σπάνιες υπερφλεγμονώδεις αντιδράσεις κ. ά. περιλαμβάνονται στις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό, συνήθως σε άτομα που ήδη είχαν υποκείμενο νόσημα και μειωμένες αντιστάσεις στις λοιμώξεις, ενώ ακόμα και σε μερίδα ασθενών που τελικά επιβιώνουν, έχουν διαπιστωθεί, σε πρόσφατες μελέτες, πολλαπλές μόνιμες βλάβες.

Επίσης, έχουν παρατηρηθεί και διαταραχές στην πηκτικότητα του αίματος με συνέπεια θρομβώσεις αρτηριών, που σημαίνουν αμφράγματα και εγκεφαλικά! Και η προσβολή ζωτικών οργάνων, από οξεία λοίμωξη COVID-19 αποτελεί μόνο ένα μέρος των σύνθετων και πολλαπλών επιπτώσεων στον οργανισμό.

Ειδικά, όσοι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν μακροχρόνια νοσηλεία, μετά την προσβολή τους από τον COVID-19, έχουν αυξημένες πιθανότητες να προσβληθούν από κλεμπσιέλα ή άλλα μικρόβια και να μην τους «πιάνουν» τα αντιβιοτικά! Και κατά συνέπεια πεθαίνουν συνήθως από πνευμονία!

Μια τέτοια περίπτωση (που έγινε γνωστή από το οικογενειακό του περιβάλλον), ήταν του αείμνηστου καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινού! Και υπάρχουν πλήθος άλλα περιστατικά, με ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία με COVID-19 και κατέληξαν από πνευμονία, καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό κλπ.

Επομένως, αν οι αρμόδιοι καταμέτρησαν ασθενείς, στους θανάτους από COVID-19, ενώ πέθαναν από μικρόβιο, από εγκεφαλικό ή πνευμονία ή καρδιοπάθεια, σωστά έκαναν! ΄Ηταν συνέπεια, εξ αιτίας της προσβολής τους από τον “COVID-19”, ο οποίος , σ΄ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών «παρέλυσε τις άμυνες» του οργανισμού και προκάλεσε ακόμη και πολυοργανικές ανεπάρκειες!
Επομένως, μιλάμε για νέες αθλιότητες συνωμοσιολόγων, που, φιλοδοξούν να διαδώσουν ως αλήθεια το αμίμητο… «σύνδρομο Πετράκου», παρουσιάζοντας επιμέρους στοιχεία, με απολύτως λαθεμένα συμπεράσματα!

Και επειδή… κάποια «παλληκάρια», δυσκολεύονται να κατανοήσουν ακόμα και αυτά που λέμε τώρα (που τα γνωρίζουν όλοι οι υγειονομικοί, μέχρι και ο κάθε πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής) και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το θέμα με δυσπιστία εμμένοντας στη δήθεν… «συγκλονιστική τους αποκάλυψη», σαν ύστατη προσπάθεια να τους πείσουμε, μπορούμε να τους αναφέρουμε το παράδειγμα ενός πολυτραυματία από τροχαίο, που, καταλήγει από αιμορραγία! Κάτι, που, μπορεί να το βεβαιώνουν και οι… ιατροδικαστές, ότι «κατέληξε από αιμορραγία»! Μη μας λένε, όμως, ότι αυτό είναι… απάτη(!) και ότι δεν πέθανε από τροχαίο!

Share this
The following two tabs change content below.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Κρητικός, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 1993 εργάζονταν στο «΄Εθνος της Κυριακής» ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στο ρεπορτάζ υγείας, μέχρι τον Μάϊο του 2016, που συνταξιοδοτήθηκε Κατάγεται από την Καβάλα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» του συγκροτήματος Λαμπράκη, αργότερα στο MEGA, ρεπόρτερ στην εκπομπή «Στούντιο 5». Εργάστηκε ακόμη ως κειμενογράφος στη διαφήμιση και επιμελήθηκε ειδικές εκδόσεις- λευκώματα, επίσης ως προϊστάμενος βιβλιοθήκης και υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων στη ΓΓΕ. Ασχολήθηκε για χρόνια με περιοδικά της θάλασσας, ήταν αρχικά αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Τρίαινα», αργότερα διευθυντής στο περιοδικό Θάλασσα και Γιώτινγκ. Ασχολείται μέχρι τώρα ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ τα καλοκαίρια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα, με καταδύσεις και φωτογραφίες βυθού. ΄Αρχισε τη δημοσιογραφική του ενασχόληση ως έφηβος στην Καβάλα, εργάστηκε αρχικά στις εφημερίδες «Καβάλα», «Πρωϊνή», αργότερα διευθυντής στη «Δευτεριάτικη Πρωϊνή», ρεπόρτερ στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ενώ υπήρξε για σειρά ετών ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων. Το 2008 βραβεύτηκε από το ΄Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο ελεύθερου – κοινωνικού ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή