Site icon Times News

Υπάρχει περίπτωση οι μηχανές ν ‘ αρχίσουν να αισθάνονται;

Το σύστημα Τεχν. Νοημοσύνης GPT2 και η προσφιλέστατη κα Άννα Μπουσδούκου…

Η κα Κύνθια λοιπόν, υπέβαλε στο Σύστημα ερωτήσεις και το Σύστημα τής απαντούσε με επιτυχία! Έως εδώ καλώς και μέσα στα προγράμματα περί Τ. Ν.
Από εδώ και πέρα, αρχίζει μια ανεδαφική παραφιλολογία, «Αν οι μηχανές τελικά θα αισθάνονται! Και μάλιστα πότε θα επιτευχθεί αυτό… «
α) Δεν πρόκειται ποτέ οι μηχανές να αισθάνονται!
Θα ερωτεύονται; Θα ανησυχούν μήπως πεθάνουν; Θα κάνουν παιδιά και θα ανησυχούνε γι’ αυτά; Θα στενοχωριούνται για τους γονείς τους που μεγάλωσαν και σε λίγο θα… φύγουν; (Φυσικά αν γίνουν παλιοσίδερα, θα έχουν κάποιο δίκιο…) Τι ελαφρότητες είναι αυτές; Και β’ και σπουδαιότερο!
β) Αν όντως θα μπορούσε να γίνει αυτό, δηλ. να αισθάνονται, θα ήτανε μεγάλη τεχνική αποτυχία! Φανταστείτε να πρέπει να απαγορεύσει την είσοδο μεταναστών, και να τους άφηνε να περάσουν! – Γιατί, ρε GPT2, τους άφησες και πέρασαν;! – Μα ήτανε τόσο ταλαιπωρημένοι, που τους λυπήθηκα!
Οι μηχανές λοιπόν, που φτιάχνουμε, δεν θέλουμε να είναι (ούτε και μπορούν να είναι!) ανθρώπινες! Αν γυρεύουμε καινούργιους ανθρώπους, γίνονται τόσο εύκολα και τόσο ωραία…
Το θέμα μας είναι να μας εξυπηρετούν! (Για την ακρίβεια, να μας υπηρετούν). Και έως εκεί…
Χαιρετίσματα στους δικούς σας…

Κύριε Πρόεδρε, Η Φώφη έχει δίκιο!

Αλλιώς η Βουλή θα γίνει σε λίγο, γειτονιά, με τσακωμούς απ’ τα απέναντι παράθυρα!
Και μάλιστα, μεταξύ άντρα και γυναίκας, που τόσο πολύ έχουμε κατηγορηθεί για το αντριλίκι μας… την υποτίμησή τους, και χίλια άλλα;
Κακή στιγμή; Κακή σύμπτωση; Έστω. Άνθρωποι είμαστε, πολλές φουρτούνες – ως γνωστόν – στο κεφάλι μας έχουμε; Δεκτόν!
Δεν έχω πρόταση πώς αυτό διορθώνεται, Πρέπει πάντως να γίνει δημόσια…
Μήπως και ο Θεός δεν κάνει λάθη; «Κάνει και τίποτ’ άλλο;» Όλη μέρα δεν του τα «σούρνουμε»;

Πώς τα έχουμε καταφέρει έτσι εμείς οι Ευρωπαίοι;

Όπου και αν γίνεται πόλεμος, όπου και αν τρώγονται, και η στεριά τους είναι συνέχεια τής δικιάς μας… στίφη ολόκληρα ξεκινούν να έρθουνε σε μας!…
Πώς τα καταφέραμε να γίνουμε ουτοπική διέξοδος;
Και γιατί ξεκινούν προς τα εδώ, και δε μένουν στον τόπο τους να βρουν τη λύση; Εμείς τι φταίμε όταν αυτοί έχουνε το πρόβλημα; Τα προβλήματα λύνονται με μάχες και διάλογο! Να μείνουν εκεί και να τα βρούνε! Όχι να βλέπουνε λύση εμάς, που τους χρησιμοποιούμε σα δούλους! (Αυτό να τους το πούε…)
Φταίμε, πώς δεν φταίμε!
Ακούσατε ποτέ καμιά κουβέντα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις τους, να λέμε και να εξηγούμε στη γλώσσα τους ότι δεν θα τους δεχτούμε; Ότι είναι κλειστά τα σύνορα μας, όχι μόνον στον Έβρο, αλλά και σε κάθε χώρα και κάθε πύλη εισόδου; Ότι εδώ δεν είναι λύση, διότι έχουμε τα δικά μας προβλήματα, (και τέλος πάντων να τους λέμε ό,τι έχουνε στη φαρέτρα τους οι δικοί μας ειδήμονες;)
Ο Χίτλερ «Ένας και μόνος», αιματοκύλησε τον κόσμο ολόκληρον, με την προπαγάνδα του!
«Ξυπνήστε τέκνα και ήλθεν η ώρα…»

Έστω ότι οι Δήμοι…

Μαζεύουν τα επικίνδυνα χαμόκλαδα… Πότε; Μάιο; Μήπως είναι νωρίς; Είναι. Μέσα Ιουνίου το πολύ.
Ερώτηση: Τι τα κάνουν;
Τα βάζουνε σε αποθήκες ή τα καίνε; Τα καίνε. Πού; Σε κάποιο γήπεδο; Προφανώς λίγα-λίγα, ώστε να μη γεμίσει ο τόπος και η πόλη καπνό! Και αν δεν έχουν γήπεδο, όπως τα χωριά; Στην πλατεία; Πάντως με υπευθυνότητα μην τους βρει άλλο κακό…
Έτσι είναι; Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό πουθενά. Το μόνο που ξέρω, και που λέω κι εγώ ο ίδιος είναι: «Οι Δήμοι δεν μαζεύουν τα εύφλεκτα ξερόκλαδα και ξερόχορτα, και δεν κλαδεύουν πριν την διακεκαυμένη εποχή τα δέντρα τους….»
Θα τους ρωτήσω…

Αγαπητέ κ. Παπαχελά,

Με πολλή δυσάρεστη έκπληξη διάβασα το άκαιρο κύριο άρθρο σας στην Καθημερινή.
Τέτοια θέματα, ενώ δεν διορθώνουν κανέναν, πικραίνουν άλλους! Θέματα μύχιων σκέψεων, υπάρχουν και μέσα στις οικογένειες, αλλά δεν επιτρέπεται να μιλήσουμε και δεν μιλάμε ποτέ γι’ αυτά.
Και ακόμη, έχουμε έναν φίλο, με μεγάλη μύτη! Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικός! Του το αναφέρουμε ποτέ;
Αυτό το θέμα, όχι σε κύριο άρθρο, αλλά ούτε σε μυθιστόρημα, δεν είναι καλό να αναπτυχθεί…
Μετά τιμής, Α. Σ.

Σουνίτες και Σιίτες

Είναι δυο μεγάλες θρησκευτικές παρατάξεις και πεποιθήσεις!
Οι Σουνίτες μουσουλμάνοι θεωρούν τους τέσσερις πρώτους χαλίφες, διαδόχους τού Προφήτη.
Οι Σιίτες μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο γαμπρός τού Προφήτη ήταν ο διάδοχός του.

The following two tabs change content below.
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Exit mobile version