Υπέρ της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία ο Χ. Μάας

by Times Newsroom 1

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας προέτρεψε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στην ΕΕ να δώσουν το πράσινο φως για την προετοιμασία πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία.

«Είμαι υπέρ της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων, για λίστες συγκεκριμένων ατόμων», δήλωσε ο κ. Μάας κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τις συνομιλίες. Υπογράμμισε ότι ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι όχι μόνο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, αλλά και να εκτίσει την ποινή του σε ποινικό στρατόπεδο.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να μιλήσουμε για το πώς να διατηρήσουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρωσία, ακόμη και όταν οι σχέσεις έχουν φτάσει σε χαμηλά επίπεδα», πρόσθεσε ο κ. Μάας.

Διπλωμάτες δήλωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προετοιμάσει απαγορεύσεις ταξιδιού και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως απάντηση στη φυλάκιση του Ναβάλνι.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή