Υπερασπίζεται τον Κουρτς ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ

«Οι κατηγορίες εναντίον του είναι ψευδείς»

by Times Newsroom 1

Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ υποσχέθηκε τη Δευτέρα ότι θα συνεργαστεί στενά με τον προκάτοχό του Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά, πυροδοτώντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι ο νέος ηγέτης θα έκανε απλώς «το παιχνίδι του Κουρτς».

Οι Πράσινοι, ο τελευταίος συνεργάτης των συντηρητικών του Κουρτς, είχαν ζητήσει την παραίτηση του Κουρτς, καθώς αυτός και εννέα άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων βοηθών του, τέθηκαν υπό έρευνα την περασμένη εβδομάδα με την υποψία για διάφορους βαθμούς παραβίασης της εμπιστοσύνης, διαφθοράς και δωροδοκίας.

Ο κ. Κουρτς, ο οποίος αρνείται ότι έκανε κάποιο λάθος, θα παραμείνει αδιαμφισβήτητος επικεφαλής του κόμματός του και θα γίνει ο κορυφαίος βουλευτής του στο κοινοβούλιο.

Ο Σάλενμπεργκ, ο οποίος προτάθηκε από τον Κουρτς να τον διαδεχθεί, ορκίστηκε τη Δευτέρα και υπερασπίστηκε τον Κουρτς στην πρώτη του δημόσια προκήρυξη ως καγκελάριος.

«Πιστεύω ότι οι κατηγορίες που έγιναν είναι ψευδείς και είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος της ημέρας θα αποδειχθεί ότι δεν υπήρχε τίποτα για αυτούς», δήλωσε ο Σάλενμπεργκ σε σύντομη δήλωση στα ΜΜΕ χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.

Είπε ότι ήθελε να παράσχει «υπευθυνότητα και σταθερότητα», αλλά οι παρατηρήσεις του δεν έπεισαν ιδιαίτερα την αντιπολίτευση.

με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή