Υπερδνειστερία: Οι φιλορώσοι κατηγορούν την Ουκρανία για επίθεση με drone

Σκοπός ήταν η καταστροφή εγκαταστάσεων ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση των φιλορώσων αυτονομιστών της Υπερδνειστερίας, στη Μολδαβία, κατηγόρησε την Ουκρανία για επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) φορτωμένο εκρηκτικά, με σκοπό την καταστροφή εγκαταστάσεων μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.

«Κατά πληροφορίες από ειδικούς», το UAV «με το επικίνδυνο φορτίο στάλθηκε από την ουκρανική πλευρά», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας. Κατά την ίδια πηγή, το UAV καταστράφηκε.

Είναι αδύνατο οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που έχει μπει στον τρίτο μήνα, εκφράζονται ανησυχίες πως η σύρραξη οδεύει να εξαπλωθεί στην Υπερδνειστερία, τον νοτιοδυτικό γείτονά της.

Δύο πύργοι με κεραίες μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών σημάτων καταστράφηκαν στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες. Αναφέρθηκαν επίσης επίθεση εναντίον της υπηρεσίας πληροφοριών της Υπερδνειστερίας και πυρά εναντίον θέσεων ρωσικών στρατευμάτων.

Οι αυτονομιστές και η Μόσχα κατηγόρησαν για τα επεισόδια αυτά το Κίεβο, το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ενέχεται.

Η Υπερδνειστερία, ο πληθυσμός της οποίας είναι μεικτός, πάντως αποτελείται κυρίως από Ρώσους και Ουκρανούς, αποπειράθηκε να αποσχιστεί από τη Μολδαβία το 1990, όταν η τότε μολδαβική κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο ένωσης με τη Ρουμανία. Στην περιοχή σταθμεύουν κάπου 1.500 ρώσοι στρατιωτικοί, εν μέρει για τη φύλαξη παλαιών αποθηκών όπλων και πυρομαχικών, εν μέρει για την υποστήριξη της κυβέρνησης των αυτονομιστών στην περιοχή, που η Μολδαβία εξακολουθεί να θεωρεί μέρος της δικής της εθνικής επικράτειας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com