ΥΠΕΞ: Διάβημα στον πρέσβη της Ρωσίας

«Καλέσαμε τη ρωσική πλευρά στον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες, εκτός των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των αμάχων πολιτών, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής ομογένειας»

by Times Newsroom

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έκανε γνωστό ότι κατόπιν οδηγιών του ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Πρέσβης κ. Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Maslov. Όπως είπε ο κ. Δένδιας πρόκειται για το δεύτερο διάβημα εντός ολίγων ωρών.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «υπογραμμίσαμε στον Ρώσο Πρέσβη ότι η χώρα μας καταδικάζει απερίφραστα την σημερινή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι «καλέσαμε τη ρωσική πλευρά στον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες, εκτός των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των αμάχων πολιτών, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής ομογένειας».

Ακόμα ανέφερε ότι «η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών αποτελεί ιερό Ευαγγέλιο και θεμέλιο λίθο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Τις αρχές αυτές οφείλουν να σέβονται όλες οι χώρες».

Σήμερα το πρωί ο Νίκος Δένδιας θα συναντήσει διαδοχικά τους Πρέσβεις της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή