Υπόγειος πόλεμος Τσίπρα στον Ανδρουλάκη

Η δήθεν εντολή Τσίπρα για «μη επίθεση» στον Νίκο Ανδρουλάκη και το Κίνημα Αλλαγής ήταν το επίσημο σκηνικό, πίσω από το οποίο δουλεύουν στο φουλ τα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

by Times Newsroom

Διπλό παιχνίδι παίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Ανδρουλάκη και το Κίνημα Αλλαγής. Μη επίθεση και δήθεν στάση αναμονής στο προσκήνιο, προσωπικές επιθέσεις, δηλητήριο, κτυπήματα κάτω από τη μέση στο παρασκήνιο.

Η δήθεν εντολή Τσίπρα για «μη επίθεση» στον Νίκο Ανδρουλάκη και το Κίνημα Αλλαγής ήταν το επίσημο σκηνικό, πίσω από το οποίο δουλεύουν στο φουλ τα υπόγεια της Κουμουνδούρου. Μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν αναλάβει τώρα και τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη σαφώς και έχουν αντιληφθεί τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν ότι όλες οι επιθέσεις, επώνυμες ή ανώνυμες, εντός ή εκτός social media, γίνονται κατ΄ εντολήν Τσίπρα, υποδέχονται τον υπόγειο πόλεμο ως απόδειξη της ανησυχίας και της ανασφάλειας που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται και διαβεβαιώνουν ότι δεν προτίθενται να παίξουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε κάθε πρόκληση.

Για παράδειγμα, στην ερώτηση αν θα απαντήσουν στην τελευταία επίθεση του συμβούλου του κ. Τσίπρα Θανάση Καρτερού, μέσω του άρθρου του στην Αυγή, με το οποίο ειρωνεύεται με τον γνωστό σκαιό του τρόπο τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τα δωρεάν μοριακά τεστ, συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη απαντούν «δεν κρίθηκε απαραίτητο». Και ας αποκαλούσε ο «γκουρού της επικοινωνίας» του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «νέο με γεροντικές απόψεις», γράφει ειρωνικά για «ανανεωμένο ΚΙΝΑΛ», επαναλαμβάνει το ψέμα ότι «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνουν δωρεάν μοριακά τεστ» και καταλήγει με τη γνωστή διαστρέβλωση του ΣΥΡΙΖΑ «Πώς θα πληρώσουμε καμιά νέα φρεγάδα, αν αρχίσουμε τα δωρεάν τεστ αράδα; Ασε που τέτοιου είδους ψώνια οδηγούν σε Μνημόνια».

Με την πανδημία σε ένταση και με το τέλος της άγνωστο ακόμα, οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Κινήματος Αλλαγής εισήλθαν σε θολό τοπίο με απρόβλεπτο τέλος. Στον ΣΥΡΙΖΑ η αμηχανία φάνηκε πριν ακόμα από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Η Κουμουνδούρου στήριζε αναφανδόν Γιώργο Παπανδρέου επειδή τον θεωρούσε προνομιακό συνομιλητή για το σχέδιο συνεργασίας των δύο κομμάτων και προεκλογικά,  η εσωκομματική αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα σχολίαζε αρνητικά και δημοσίως τη σαφή στήριξη του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιώργο Παπανδρέου και υποστήριζαν ότι αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Τσίπρας θα αποκτήσει σοβαρό ανταγωνιστή.

Την επομένη της εκλογής Ανδρουλάκη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κόκκινο πανί για την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα Στέλιος Κούλογλου γράφει ένα άρθρο στο tvxs.gr, με το οποίο στην Κουμουνδούρου επικράτησε εκνευρισμός, διότι διατύπωσε την άποψη ότι ο Ανδρουλάκης είναι νέος, σοβαρός παίχτης στο πολιτικό σκηνικό και ο Τσίπρας έκανε λάθος να υποτιμήσει τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.

Την ίδια ημέρα, ο Κώστας Βαξεβάνης αρθρογραφούσε «αν ο Ανδρουλάκης είναι άφθαρτο πρόσωπο ή μακρύ χέρι του Βενιζέλου, θα φανεί» και αναφερόμενος στη μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για την Κεντροαριστερά, υποστήριζε: «Ο χώρος είναι αντισύριζα και το παιχνίδι είναι στημένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει πολιτική να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου, όχι κάποιον Ανδρουλάκη συμψηφιστικά».

Επικράτησε μπάχαλο. Επισήμως ο εκπρόσωπος Νάσος Ηλιόπουλος και ο γραμματέας  Δημήτρης Τζανακόπουλος και στελέχη σαν τον Παύλο Πολάκη επιτίθεντο στον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας σιωπούσε, ενώ βουλευτές και στελέχη, ανάλογα με το αν ήταν προεδρικοί ή όχι, προσπαθούσαν να μαντέψουν την επίσημη θέση για να μιλήσουν. Αυτό το μπάχαλο υποτίθεται ότι ήρθε να διορθώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας… εντολή για μη επίθεση κατά του Ανδρουλάκη και του Κινήματος Αλλαγής και διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αντίπαλο και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Ουδείς τον πίστεψε και ας προσπάθησε ο Θανάσης Καρτερός με άρθρο του στην Αυγή να δώσει σήμα ότι επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δείχνει ότι τηρεί στάση αναμονής έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη. Στάση αναμονής που επισήμως έληξε προχθές με τον καβγά Κώστα Ζαχαριάδη-Παναγιώτη Βλάχου στα social media, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί το Κίνημα Αλλαγής επειδή δεν στηρίζει το αίτημα για δωρεάν μοριακά τεστ και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής να εξηγεί ότι δωρεάν μοριακά τεστ σημαίνει επιστροφή λογαριασμού στους ασφαλισμένους μέσω ασφαλιστικών ταμείων και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, καλώντας την Κουμουνδούρου να συμπεριφερθεί υπεύθυνα, όπως οι Ποδέμος (μετά τη φυγή Ιγκλέσιας κάνουν προσπάθεια να σοβαρέψουν) στην Ισπανία και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας. Ο Κώστας Ζαχαριάδης δεν απάντησε, ανέλαβε όμως ο γνωστός στρατός των επώνυμων και ανώνυμων λογαριασμών του ΣΥΡΙΖΑ στα social media. Το Διαδίκτυο γέμισε μέσα σε λίγες ώρες επιθετικά και απαξιωτικά σχόλια κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αναφερόταν ως «μπούλης», «διεφθαρμένος» ή «Καραγκιόζης» από γνωστούς avatar λογαριασμούς που προωθούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν αναρτήσεις όπου ο Νίκος Ανδουλάκης εμφανιζόταν ως υπεύθυνος για τα εκατομμύρια των χρεών του ΠΑΣΟΚ, ως αγωγός για την επιστροφή Βενιζέλου στα πράγματα ή τη μετάβαση Βενιζέλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Κάποιοι έφτασαν να βρίσουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ως «μοσχάρι που δεν μπορεί να αποτρέψει την πανωλεθρία της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές ή ανίκανο που δεν θα βάλει το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή στις επόμενες εκλογές».

Απέναντι σε όλα αυτά, το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει σταθερά σε μία γραμμή, με μία και μόνη συνταγή, υπολογίζοντας ότι στο τέλος θα επιβιώσει και θα επικρατήσει. Ασκεί σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά δεν ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον λαϊκισμό. Διαφωνεί με την κυβέρνηση, αλλά διαφωνεί και με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Οι πολίτες σταδιακά θα αντιληφθούν ότι έχουμε θέσεις, σταθερή γραμμή και συγκεκριμένη άποψη για τα πράγματα» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη και θυμίζουν ότι δεν στήριξαν το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές μέσα στην πανδημία, διαφώνησαν με την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τη λειτουργία των λιγνιτικών εργοστασίων, δεν συμφώνησαν με την πρόταση για δωρεάν μοριακά τεστ, αλλά συμφώνησαν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, ενώ πρότειναν υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο και υποχρεωτικά rapid τεστ για ανεμβολίαστους με ίδια έξοδα σε εστίαση και καταστήματα, που η κυβέρνηση δεν τολμά να προτείνει.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η διαχείριση της πανδημίας τούς ευνοεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον του κοινού του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Και δεσμεύονται ότι όσο και αν προσπαθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να τους παρασύρει σε λαϊκιστική αντιπολίτευση ή η Ν.Δ. να τους περιορίσει σε ανούσια αντιπολίτευση, εκείνοι θα συνεχίσουν στη σημερινή γραμμή που, όπως λένε, είναι η υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση «που ζητά ο κόσμος, αλλά δεν μπορεί να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και προσπαθεί να την απαξιώσει».

Πηγή:  EleftherosTypos.gr 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com