Υποκλοπές: Τι απαντά ο Οικονόμου για τις παρακολουθήσεις Κύρτσου και Τέλλογλου

Η πρώτη αντίδραση του Μαξίμου για τις παρακολουθήσεις Κύρτσου και Τέλλογλου

by Times Newsroom

Με επιχείρημα το «η λεγόμενη πολιτική διαχείριση θεμάτων της δικαιοσύνης και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασής στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποφεύγει να αναφερθεί επί της ουσίας στο θέμα των υποκλοπών και στο ερώτημα γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε -όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του Euractiv- τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο και το δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.

Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες

Στην απάντησή του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι η λειτουργία της ΕΥΠ και τα λογισμικά παρακολούθησης διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η σταθερή και καθαρή θέση μας είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε, με την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων αρχών, έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση για τα λογισμικά παρακολούθησης και ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ. Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες.

»Η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων. Η λεγόμενη «πολιτική διαχείριση» θεμάτων της δικαιοσύνης και η καθ΄οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο παρελθόν.

»Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νοσταλγών του ολοκληρωτισμού».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com