Υποκρισία Τσίπρα για πλειστηριασμό με νόμο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού αποφασίστηκε μόλις στην Κουμουνδούρου είδαν τη χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε 14-18 Νοεμβρίου και φέρει απώλειες 0,9 για τη Ν.Δ., κέρδη 0,1 για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάνει 8% προς το ΠΑΣΟΚ και καταγράφει συσπείρωση μόλις 69%, λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

by Times Newsroom

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε χθες ακόμα και τον εαυτό του, επιβεβαιώνοντας τον αείμνηστο Τζίμη Πανούση, που είχε πει για εκείνον ότι είναι ικανός για όλα…

Σε μία ακόμα επίδειξη υποκρισίας, θράσους και φαυλότητας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε χθες στου Ζωγράφου για να εκφράσει την… αλληλεγγύη του στη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία αφού είδε την πρώτη κατοικία της να εκπλειστηριάζεται πριν από τρία χρόνια, ήρθε αντιμέτωπη και με την έξωση λόγω απαίτησης του νέου ιδιοκτήτη. Ολα αυτά βάσει νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα όσα έδειξε ο τηλεοπτικός φακός, αλλά και από την ενημέρωση που παρείχε η Κουμουνδούρου μετά το… σόου, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε -και μάλλον κατάφερε- να πείσει την κ. Κολοβού ότι τόσο ο πλειστηριασμός του σπιτιού της όσο και η έξωση αποτελούν δήθεν αποφάσεις της ανάλγητης κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

  • Δεν της είπε για τις δικαστικές διώξεις που συνεχίζουν να υφίστανται όσοι αντέδρασαν στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και γίνονταν, παρουσία αστυνομικής δύναμης, ηλεκτρονικά σε διάφορα συμβολαιογραφικά γραφεία κάθε Τετάρτη στην Αττική και όλη την Ελλάδα.
  • Δεν της είπε ακόμα για τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου, αλλά και του ίδιου ως πρωθυπουργού, οι οποίοι εξηγούσαν γιατί είναι οικονομικά ωφέλιμοι και κοινωνικά δίκαιοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Προέβαλαν, τότε, την οικονομική και κοινωνική πληγή των στρατηγικών κακοπληρωτών, στους οποίους χθες έστειλαν μήνυμα ότι μπορούν να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τους πραγματικά αδύναμους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
  • Δεν της είπε για τις χιλιάδες εξώσεις που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή που επιχειρήθηκε να γίνει στην ίδια. Δεν της είπε για τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις σχεδόν κάθε Τετάρτη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσων αντιδρούσαν.
  • Δεν της είπε για το ξύλο που έφαγαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Μπαρτζώκας (σ.σ.: δεν ζει πια) και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, επειδή διαδήλωναν κατά των πλειστηριασμών.
  • Δεν της είπε ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κυνήγησε με βαρύτατες κατηγορίες και δικαστικές διώξεις τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τον οποίον εκκρεμούν τέσσερις δίκες από το 2017, επειδή διαδήλωνε κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που γίνονταν επί διακυβέρνησης Τσίπρα.
  • Δεν της είπε ότι με δική του υπογραφή πήγε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που μετέφερε τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών από τις ανοικτές διαδικασίες στα φυλασσόμενα από τα ΜΑΤ και την ΕΛ.ΑΣ. συμβολαιογραφεία, για να μην ματαιώνονται πλειστηριασμοί, όπως ματαιώθηκε προχθές η δική της έξωση.
  • Δεν της είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την απόπειρα παρεμπόδισης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα κριτήριο ή περιορισμό σε «ιδιώνυμο αδίκημα» με φυλάκιση ενός έτους!
  • Δεν της είπε ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εγκαινίασε με δικό της νόμο τη δυνατότητα μεταβίβασης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες στα funds, αντί να προχωρήσει σε άλλα μέτρα, που τώρα, υποκριτικά και πάλι, περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Δεν της είπε ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε το δρόμο στα funds και τους servicers να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων.

Είναι ξεκάθαρα αποτυχημένη η προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης με τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο σπίτι της κ. Κολοβού. Είναι όμως και απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας να αντιμετωπίσει σε λίγους μήνες τη δοκιμασία των εθνικών εκλογών, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσει όσο μπορεί με ψέματα, υποκρισία και θράσος να γκρεμίσει ό,τι έχει μείνει όρθιο στην κοινή λογική.

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή