Υπόθεση «Παπαρατσένκο»: «Η Σοβιετική Ένωση μού πρόσφερε εμβόλιο εφ’ όρου ζωής κατά του κομμουνισμού» λέει ο ιστορικός

Οι αναρτήσεις του Σεργκέι Ράντσενκο στο Twitter μετά την αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα

by Times Newsroom

ΟΣεργκέι Ράντσενκο, καθηγητής Ιστορίας του ιδιωτικού ερευνητικού πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ John Hopkins, έγινε viral μετά την ατάκα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος τον χαρακτήρισε «Παπαρατσένκο». Αιτία, τα τέσσερα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία, τα οποία αναφέρονται στη στήριξη του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ, και τα οποία ανάρτησε ο καθηγητής.

«Και καλά αυτός ο πώς τον λένε ξένος ιστοριοδίφης, τον ξεχνάω, Παπα… Παπά… Παπαρατσένκο» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αλλά καλά αυτός, αλλά οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δεν ήξεραν δεν ρώταγαν. Πού τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια» συνέχισε.

Η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα έφερε… 3.000 Έλληνες followers εν μία νυκτί στον ιστορικό στο Twitter. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτή, παραπέμποντας σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του «Το ΝΑΤΟ στην εποχή του ψυχρού πολέμου και μετά από αυτόν» για την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ.

Αναρτώντας στη συνέχεια ένα άρθρο για την υπόθεσή του, ο ίδιος σχολίασε: «Είναι αρκετά διασκεδαστικό αλλά χαίρομαι που κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την ιστορία. Θαυμάζω τους Έλληνες για τον ενθουσιασμό τους για το παρελθόν».

Ο Σεργκέι Ράντσενκο επανήλθε μερικές ώρες πριν, απαντώντας σε όσους λένε ότι είναι αντικομμουνιστής: «Παρεμπιπτόντως, όσοι υποστηρίζουν ότι είμαι αντικομμουνιστής: Συμφωνώ. Φυσικά, είμαι αντικομμουνιστής. Έχω εμπειρία από πρώτο χέρι από τη Σοβιετική Ένωση, η οποία μου πρόσφερε δωρεάν εμβόλιο εφ’ όρου ζωής κατά του κομμουνισμού. Δεν απαιτείται συμπληρωματική δόση».

Η εξωτερική φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου John Hopkins

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com