ΥΠΠΟΑ: Απάντηση στα περί χρήσης σεξιστικής φωτογραφίας σε οδηγίες για την κακοκαιρία

«Συνιστούμε στην κ. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει τις πηγές της» αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου.

by Times Newsroom

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τη φωτογραφία μιας νεαρής γυναίκας με μίνι φούστα που αλλάζει αλυσίδες στο αυτοκίνητό της, η οποία συμπεριλήφθηκε σε ηλεκτρονικό φυλλάδιο με οδηγίες προστασίας από την κακοκαιρία, που εστάλη στους εργαζόμενους του υπουργείου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έδωσε σήμερα το ΥΠΠΟΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο φύλλο οδηγιών, εστάλη από υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, χωρίς να έχει λάβει εξουσιοδότηση, και ο οποίος θα περάσει από πειθαρχική διαδικασία.

 

«Εξαιτίας της εμμονής της με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για άλλη μια φορά, η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠΠΟΑ, καθώς εγκαλεί την Υπουργό για δήθεν διακίνηση σεξιστικών μηνυμάτων από το Υπουργείο.

Ενημερώνουμε  την κ. Τομεάρχη ότι το μήνυμα που εστάλη από το αρμόδιο Τμήμα Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι το κάτωθι επισυναπτόμενο.

Το μήνυμα στο οποίο αναφέρεται η κ. Τομεάρχης εστάλη από υπάλληλο της ΓΓΑ o οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση, και για τον οποίον ήδη έχει κινηθεί, με εντολή της Υπουργού προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό, η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία. Συνιστούμε στην κ. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει τις πηγές της» αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου.

Η παραπάνω ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συνοδεύεται και από το επίσημο ηλεκτρονικό έντυπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που απέστειλε χθες στους εργαζόμενούς του.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, αντέδρασε χθες με αφορμή την συγκεκριμένη φωτογραφία λέγοντας μεταξύ άλλων πως «σε μια  περίοδο που ο σεξισμός, η παρενόχληση και η βία κατά των γυναικών, έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτου φαινομένου, το υπουργείο πολιτισμού γίνεται μπροστάρης –πόσο οξύμωρο- στην ‘’παραδοσιακή’’ και αρχαϊκή χρήση των γυναικών, σε εικονογραφημένο μήνυμα προστασίας των εργαζομένων του υπουργείου» προσθέτοντας πως «Δεν είναι οι γυναίκες προϊόντα επικοινωνίας. Δεν είναι τα πάντα βορά στην επικοινωνία. Δεν είναι ΑΥΤΟ επικοινωνία».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή