Ζ. Μπορέλ: Οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τίμημα»

by Times Newsroom

Στα ζητήματα της ενέργειας, του προσφυγικού, της άμυνας και της ασφάλειας αναφέρθηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε απαιτούν ισχυρή στάση από την πλευρά μας», σημείωσε ο κ. Μπορέλ και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ένα τίμημα, να πληρώσουμε ένα τίμημα διότι οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας και οι συνέπειες αυτού το πολέμου θα διαμορφώσουν ευρωπαϊκές πολιτικές για τα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται».

Επίσης επισήμανε ότι «θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του εφοδιασμού αερίου, των προσφύγων, την αλλαγή της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας».

Επιπροσθέτως ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «χρήση της αλληλεξάρτησης ως όπλου είναι πραγματικότητα» και υπογράμμισε ότι «βεβαίως έχουμε εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διακόψουμε αυτή την εξάρτηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή