Ζαχαράκη: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Πώς θα πάρουν οι δικαιούχοι τα 150 ευρώ

by Times Newsroom

Για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», τους δικαιούχους και τα κριτήρια μίλησε στο Open η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ενώ είπε πως οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα θα γίνουν προς το τέλος του Ιουνίου.

«Το προηγούμενο πρόγραμμα, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού για το ’20 και το ’21 τελείωσε τέλος Δεκεμβρίου. Μαζί με τον υπουργό προσπαθήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 30 επιπλέον εκατομμύρια. Υπολογίσαμε περισσότερα από αυτά τα οποία απορροφήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και σε περισσότερους δικαιούχους (200.000). Από τη στιγμή που εγκρίθηκε το ποσό δουλεύουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Θα έχουμε υψηλότερο ατομικό εισόδημα σε σχέση με άλλα προγράμματα, κυρίως του κοινωνικού τουρισμού. Το ατομικό εισόδημα είναι από 16.000 ευρώ, το οικογενειακό 28.000 ευρώ το οποία αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί».

Όπως σημείωσε η Σοφία Ζαχαράκη, «θα κάνουμε τις ανακοινώσεις μας ώστε η εγγραφή να γίνεται μέσω της πλατφόρμας του Τουρισμού για Όλους, εκεί θα γίνει μία ηλεκτρονική κλήρωση γιατί προφανώς οι δυνάμει δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι, ώστε να καθοριστεί ποιοι θα είναι αυτοί οι 200.000. Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι το πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο απλό, πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο γραφειοκρατικό.»

«Θέλουμε η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλα τα υπόλοιπα. Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο, έχεις μία άυλη κάρτα και με αυτήν απολαμβάνεις την μείωση στο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το σύνολο της διαμονής σου, ανάλογα με το πού έχεις επιλέξει να μείνεις. Το φιξ ποσό είναι 150 ευρώ, και είναι, μάλιστα, αυξημένο σε σχέση με την επιδότηση την οποία δίναμε με το προηγούμενο πρόγραμμα. Αυτό αφορά στη διαμονή. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για τα πρακτορεία, όπως είχαμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και βλέπουμε αν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες υπηρεσίες, όπως τα ακτοπλοϊκά», προσέθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή