Ζαχάροβα: «Οι Ρώσοι διπλωμάτες μας στο εξωτερικό υφίστανται bullying»

H εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ μίλησε για απειλές και εκβιασμούς που δέχονται διπλωμάτες της Μόσχας στο εξωτερικό.

by Times Newsroom

Οι Ρώσοι διπλωμάτες στο εξωτερικό βρίσκονται αντιμέτωποι με ψυχολογική κακοποίηση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι «Ρώσοι διπλωμάτες δέχονται απειλές όλων των ειδών, που δεν είναι μόνο στοιχεία επίδειξης της αρνητικής του στάσης. Αυτά είναι συγκεκριμένα πράγματα, που σχετίζονται κυρίως με την ψυχολογική βία».

Σύμφωνα με την κα Ζαχάροβα, ζημιές υφίστανται και οι ρωσικές διπλωματικές περιουσίες. «Αυτά είναι κάθε είδους δημιουργικότητα σε σχέση με τις πρεσβείες μας, πρόκειται για επιθέσεις σε αυτοκίνητα. Οι διπλωμάτες ζουν πραγματικά στην πρώτη γραμμή».

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πιστεύει ότι ένας από τους στόχους μιας τέτοιας «πολιτικής εκστρατείας» κατά της Ρωσίας είναι η αποξένωση της ρωσικής διπλωματικής υπηρεσίας από τη διεθνή κοινότητα, επικαλούμενη και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

«Στις δυτικές χώρες ή χώρες όπου η αντίστοιχη επιρροή των μυστικών υπηρεσιών είναι μεγάλη, Ρώσοι διπλωμάτες έλαβαν συγκεκριμένες προτάσεις όχι σε επίπεδο μεμονωμένων προσεγγίσεων, αλλά σε επίπεδο συγκεκριμένων επιστολών, που απευθύνονταν σε προσωπικό ταχυδρομείο, με προσωπικά μηνύματα. Επρόκειτο για εκβιασμούς και απειλές ώστε έχοντας νιώσει τη συνείδησή τους να… ξυπνά, να την ακολουθήσουν, να βγουν έξω από την πρεσβεία και να αρχίσουν να αλληλεπιδρούν με τις αρμόδιες ειδικές υπηρεσίες», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή