Ζάκυνθος: Έστησαν εξέδρα ναυαγοσώστη μπροστά στο «Ναυάγιο» – Παρέμβαση Κικίλια

Η κατασκευή αναμένεται να μετακινηθεί σήμερα ή αύριο

by Times Newsroom

Αντιδράσεις έφερε στη Ζάκυνθο η τοποθέτηση εξέδρας ναυαγοσώστη μπροστά από το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου. Παρενέβη η επιτροπή Προστασίας του Ναυαγίου αλλά και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, οι δημοτικές Αρχές του νησιού τοποθέτησαν μπροστά από το μεγαλύτερο μνημείο της Ζακύνθου έναν «πύργο» ναυαγοσώστη. Αυτή η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Τσίπηρα, μέλος της επιτροπής Προστασίας του Ναυαγίου αλλά και του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Τσίπηρας, μιλώντας στο Mega, γνωστοποίησε πως μετά από αυτή τη διπλή παρέμβαση, ο δήμαρχος του νησιού δεσμεύτηκε ότι θα μετακινηθεί το εν λόγω κατασκεύασμα.

«Ελπίζουμε πως σήμερα ή αύριο θα έχει φύγει από εκεί, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν μία καθαρή εικόνα του χώρου» τόνισε ο κ. Τσίπηρας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, Σταύρος Κακολύρης υπεραμύνθηκε της απόφασης του δήμου, αναφέροντας πως η θέση που τοποθετήθηκε ο πύργος του ναυαγοσώστη επιλέχθηκε από το Λιμεναρχείο καθώς όπως είπε, ο δήμος δεν μπορούσε αυθαίρετα να τον τοποθετήσει όπου ήθελε. «Εκεί μας υπέδειξε το λιμεναρχείο, εκεί τον τοποθετήσαμε» είπε ο κ. Κακολύρης

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή