Ζέστη και βροχές το Σαββατοκύριακο

by Times Newsroom 1

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, με έμφαση τις περιοχές οι οποίες βρέχονται από τη θάλασσα του Αιγαίου

Εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Γηραιάς κεντρικής Ευρώπης με αποτέλεσμα τη διατήρηση του καλού καιρού ο οποίος συνοδεύεται και με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Στη χώρα μας τώρα, καθώς αυτές οι υψηλές πιέσεις συνδυάζονται με τις χαμηλές στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση των πολύ ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο διατηρώντας ταυτόχρονα και υψηλό τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς με έμφαση περιοχές που βρέχονται από τη θάλασσα του Αιγαίου.

Δείτε, αναλυτικά, την πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πρόγνωση για το Σάββατο

Στα ανατολικά και νότια προβλέπονται παροδικές συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν συννεφιές και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα προσεγγίζουν σε ένταση τα 7 και πιθανόν προς τα κεντρικά τμήματα και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 23 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Για το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια. Το μελτέμι στα ανατολικά θα φτάνει και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου αλλά στα ανατολικά και βόρεια δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 30 με 31.

rain_120.jpg

Θεσσαλονίκη

Για το Σάββατο προβλέπονται τοπικές συννεφιές με έμφαση τα ανατολικά και νότια οπότε και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Στα ανατολικά και νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά οπότε και δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Το μελτέμι διατηρείται στο Αιγαίο στα 7 και πιθανόν προς τα κεντρικά τμήματα και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά τμήματα από 22 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 32 με 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Παροδικές συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια με το μελτέμι στα 7 με 8 μποφόρ στα ανατολικά και τον υδράργυρο έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές συννεφιές με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές με έμφαση τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή