Ζιμπάμπουε: Kίνδυνος λιμού λόγω ξηρασίας

Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού θα χρειαστεί επισιτιστική βοήθεια

by Times Newsroom

Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Ζιμπάμπουε θα χρειαστεί επισιτιστική βοήθεια φέτος ύστερα από την καταστροφική ξηρασία που είχε ως αποτέλεσμα μια κακή σοδειά, ενώ ανθρωπιστικοί οργανισμοί αναζητούν χρηματοδότηση για να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα, σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε αργά χθες στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Περίπου 6 εκατ. άνθρωποι σε αγροτικές περιοχές και 1,7 εκατ. σε αστικές περιοχές θα χρειαστούν βοήθεια, σύμφωνα με την επιτροπή για την αξιολόγηση του βιοτικού επιπέδου στη Ζιμπάμπουε (ZIMLAC).

Η Ζιμπάμπουε είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την ξηρασία που προκλήθηκε από το φαινόμενο Ελ Νίνιο στη Νότια Αφρική, με τη Ζάμπια και το Μαλάουι επίσης να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα φέτος.

Είναι η χειρότερη ξηρασία της Ζιμπάμπουε εδώ και 40 χρόνια, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η τελευταία αξιολόγηση για τις σοδειές που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Ζιμπάμπουε αναθεώρησε προς τα επάνω το έλλειμμα στην παραγωγή αραβοσίτου στη χώρα στο 77% συγκριτικά με τις προβλέψεις της περασμένης εβδομάδας.

Τοπική κοινοπραξία με ιδιοκτήτες μύλων άλεσης σχεδιάζει να εισαγάγει 1,4 εκατ. μετρικούς τόνους λευκού και κίτρινου αραβοσίτου από τη Βραζιλία και άλλες χώρες για να καλύψει το επισιτιστικό έλλειμμα.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η UNICEF έχουν κάνει έκκληση για οικονομική βοήθεια για να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι από την πείνα. Η κυβέρνηση της χώρας έχει επίσης κάνει έκκληση για την παροχή 2 δισεκ. δολαρίων σε επισιτιστική βοήθεια από δωρητές. Η Ζιμπάμπουε δεν είναι σε θέση να καλύψει τις επισιτιστικές της ανάγκες από το 2000, όταν ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις εκτάσεις γης οι οποίες διατάραξαν την παραγωγή, ενώ η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει τις ικανότητες της χώρας στην καλλιέργεια γης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com