Ζώντας στο παρόν

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας που ονομάζεται ζωή. Γνωρίζουν επίσης ότι αυτό ισχύει για όλους. Η υπενθύμιση αυτής της απλής αλήθειας τους βοηθάει να ζουν κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους.

by Times Newsroom 1

«Ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος ξέρει ότι η ζωή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συνεχή αλληλουχία στιγμών του παρόντος, που πρέπει να βιώσει τη μία μετά την άλλη. Διδάσκεται από το παρελθόν αυτά που μπορεί να του διδάξει για να ζει πιο πολύ στο παρόν και βλέπει το μέλλον σαν ακόμα περισσότερες στιγμές, που πρέπει να βιώσει όταν θα έρθει ο καιρός τους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δίνουν μεγάλη σημασία στους ανθρώπους με τους οποίους βρίσκονται και επιδιώκουν να ζουν με πληρότητα την παρουσία τους. Γενικά, ότι κάνουν θέλουν να το ζουν χωρίς να αναλώνονται υπερβολικά σε σκέψεις για το παρελθόν ή το μέλλον. Πασχίζουν να βιώνουν στο έπακρο την κάθε στιγμή της ζωής τους. Ξέρουν πως όσο περισσότερο πλησιάζουν αυτόν τον στόχο τους τόσο μεγαλύτερη είναι η εγγύηση μιας υπέροχης ζωής. Η ζωή στο παρόν δεν είναι κάποια θεωρία, είναι η πραγματικότητα που βιώνει κάθε ευτυχισμένος άνθρωπος.

Βίντεο από το βιβλίο “Μην το σκέφτεσαι… Ζήσε!” Ρίτσαρντ Κάρλσον

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας που ονομάζεται ζωή. Γνωρίζουν επίσης ότι αυτό ισχύει για όλους. Η υπενθύμιση αυτής της απλής αλήθειας τους βοηθάει να ζουν κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους.

Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι δεν περιμένουν το αύριο για να πουν στους ανθρώπους που αγαπούν ότι τους αγαπούν, δεν αναβάλλουν μια ωραία βόλτα στη θάλασσα για να δουν ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα και δεν χάνουν την ευκαιρία να πάνε μια εκδρομή με τα παιδιά τους. Απολαμβάνουν κάθε τι που κάνουν, ακόμα κι αν αυτό ονομάζεται δουλειά και χαίρονται να μιλούν με κάθε άνθρωπο. Κάθε στιγμή τους είναι μια πλούσια εμπειρία.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να μάθεις να ζεις στο παρόν, για αυτό κάποιου μέσα σου είσαι ήδη εξοικειωμένος με αυτή την αίσθηση. Μπορείς να αρχίσεις αμέσως τώρα, σήμερα. Να υπενθυμίζεις συνεχώς τον εαυτό σου πόσο υπέροχη είναι η ζωή όταν δεν εμμένεις στα λάθη του παρελθόντος και στους φόβους για το μέλλον. Να θυμάσαι ότι από τη στιγμή που θα κατανοήσεις ότι εσύ είσαι ο δημιουργός των σκέψεών σου, θα έχεις τον έλεγχό τους».

Πηγή

  • Απόσπασμα από το βιβλίο “Μην το σκέφτεσαι… Ζήσε!” Ρίτσαρντ Κάρλσον Εκδόσεις Καστανιώτης σελ. 133-148.

_______________________________________

Κουραβάνας Νικόλαος, Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, MSc.

Αναρτήθηκε από Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, MSc 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή