Ζωτική προτεραιότητα μας είναι η Επένδυση στην Δημόσια Εκπαίδευση

Παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη

by Times Newsroom

 Στο Ρομάντσο, στο κτίριο του ομώνυμου, ιστορικού εντύπου.

*Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη των μαθησιακών κενών και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

*Αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων. Ένας υπολογιστής για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό και ένας διαδραστικός πίνακας με υπολογιστή σε κάθε τάξη.

*Εφαρμογή των ευρωπαϊκών δεικτών ποιότητας και άνοιγμα του σχολείου στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη Τέχνη, στην αγωγή υγείας.

*Στήριξη του ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

*Πιστοποίηση ξένης γλώσσας και υπολογιστή ως την Γ’  Γυμνασίου.

*Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια βίου μάθησης. Κατοχύρωση επαγγελμάτων και καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων.

*Ολόπλευρη στήριξη της Ειδικής Αγωγής και των δομών της.

*Ασφαλές σχολικό περιβάλλον και υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία.

*Καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ,κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ώστε να απαλλαγούν σταδιακά οι οικογένειες από την επιβάρυνση των φροντιστηρίων.

*Εσωστρεφή  Πανεπιστήμια  με σύνδεση με την παραγωγή και την τοπική ανάπτυξη, με χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας.

Με αξιοκρατία στην ακαδημαϊκή εξέλιξη.

*Αναβάθμιση και οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των συντελεστών του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com