Γερμανία: Σε φυλάκιση 4,5 ετών καταδικάστηκε ένας ακροδεξιός που σχεδίαζε επιθέσεις για να προκαλέσει «φυλετικό πόλεμο»

Ο κατηγορούμενος σχεδίαζε επιθέσεις με εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα εναντίον κρατικών λειτουργών, πολιτικών, μεταναστών και Εβραίων.

by Times Newsroom

Ένας Γερμανός συμπαθών του αμερικανικού νεοναζιστικού δικτύου «Division Atomwaffen» καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών επειδή σχεδίαζε επιθέσεις με στόχο να προκαλέσει «φυλετικό πόλεμο».

Ο Μάρβιν Ε., 21 ετών, κρίθηκε ένοχος από το περιφερειακό δικαστήριο της Φραγκφούρτης για «απόπειρα ίδρυσης τρομοκρατικής οργάνωσης» και για «προετοιμασία βίαιης ενέργειας, απειλητικής για το κράτος». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησε το 2021 να οργανώσει στην Έσση, όπου κατοικούσε, ένα παράρτημα της «Division Atomwaffen» («Μεραρχία Ατομικών Όπλων»), μιας οργάνωσης γνωστής για τη ρατσιστική, αντισημιτική ιδεολογία της.

Ο κατηγορούμενος σχεδίαζε επίσης επιθέσεις με εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα εναντίον κρατικών λειτουργών, πολιτικών, μεταναστών και Εβραίων. Ο στόχος του: να προκαλέσει «πόλεμο μεταξύ των φυλών» μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ώστε «να προστατευθεί ο λευκός πληθυσμός».

Ο Μάρβιν Ε. συνελήφη τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού επιχείρησε να αγοράσει όπλα. Στη σπίτι του βρέθηκαν πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών καθώς και σφαίρες χάλυβα. Ο 21χρονος παραδέχτηκε τα γεγονότα και είπε ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση.

Η νεοναζιστική οργάνωση «Division Atomwaffen» ιδρύθηκε το 2015 στις ΗΠΑ από μια ομάδα νέων και έγινε γνωστή επειδή στρατολογούσε μέλη στα πανεπιστήμια. Στις ΗΠΑ, πολλά μέλη της έχουν φυλακιστεί επειδή απείλησαν δημοσιογράφους και ακτιβιστές κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή