Σκωτία: Έτρεξαν 106 μαραθωνίους σε 106 μέρες

Συγκέντρωσαν χρήματα για φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει ασθενείς με άνοια

by Times Newsroom

Η 35χρονη Φέι Κάνινγκχαμ και η 26χρονη Έμμα Πέτρι είναι δύο αθλήτριες από τη Σκωτία που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες όταν και οι δύο έτρεξαν 106 μαραθώνιους σε 106 ημέρες. Το τρέχον ρεκόρ Γκίνες κατέχει η Αμερικανίδα Αλίσα Κλαρκ, η οποία έτρεξε 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες το 2020. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε ανεπίσημα από τη Τζάκι Χαντ Μπρόρσμαν.

Οι κοπέλες, που είναι ζευγάρι στη ζωή, έτρεξαν τον πρώτο μαραθώνιο στις 19 Φεβρουαρίου και διένυαν την ίδια απόσταση, 41,8 χιλιομέτρων κάθε μέρα μέχρι την τελευταία τους διαδρομή το περασμένο Σάββατο.

Οι δύο αθλήτριες συγκέντρωσαν χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση MND & Macmillian, η οποία στηρίζει ασθενείς με άνοια. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εμπνεύστηκαν από τον πατέρα της Κάνινγκχαμ, Άλαν, ο οποίος πέθανε μετά από μάχη με την άνοια.

«Γνωρίζουμε και οι δύο ότι η ζωή είναι σύντομη και η ικανότητα να τρέχεις ή να περπατάς δεν παραμένει για πάντα» είπε η Κάνινγκχαμ στο Running Magazine. «Ο πατέρας μου ήταν σε φόρμα και δραστήριος και μας ενέπνευσε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com