Τζόνσον: Επιδιώκει «τις σκληρότερες κυρώσεις» κατά της Ρωσίας – «Ο Πούτιν πρέπει να αποτύχει»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει να υιοθετεί αυστηρότατη στάση έναντι της Μόσχας

by Times Newsroom

Την επιβολή των σκληρότερων -κατά το δυνατόν- κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας επιδιώκει ο Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε ο ίδιος σε εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών ομίλων, ρυθμιστικών αρχών και εμπορικών.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, ο βρετανός πρωθυπουργός συνάντησε εκπροσώπους ρυθμιστικών αρχών και επικεφαλής κορυφαίων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ομίλων για να συζητήσει την προσέγγιση της κυβέρνησης στο ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, μετά και από την ένταση των φόβων για ευρεία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Η κυβερνητική πηγή προσέθεσε, λοιπόν, ότι ο Τζόνσον ανέφερε, κατά τη συνάντηση αυτή, ότι επιθυμεί «το σκληρότερο κατά το δυνατόν πακέτο (κυρώσεων)» καθώς και ότι θεωρεί πως «θα κάνει τη διαφορά και θα αλλάξει την έκβαση».

«Ο Πούτιν πρέπει να αποτύχει» φέρεται να τόνισε, τέλος, ο Μπόρις Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται πως χθες το Λονδίνο ανήγγειλε ένα πρώτο «πακέτο» μέτρων κατά πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών ισχυρών οικονομικά αντρών του περιβάλλοντος Πούτιν.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com