Πέτρος Φιλιππίδης: Έγινε βουλευτής το ανέκδοτο ο Μπιμπίλας – Ολοκληρώθηκε η απολογία του

Καλώντας τους δικαστές να «μην τον πετάξουν στα σκουπίδια» έκλεισε την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

by Times Newsroom

Διαβάζοντας ένα κείμενο που έγραψε για το τέλος της απολογίας του ο κατηγορούμενος είπε: «Κάντε υπομονή. Δείξτε κουράγιο και γενναιότητα και μην με πετάτε στα σκουπίδια. Αν σας έδινα πιστόλι και θα έπρεπε να αποφασίσετε πέραν πάσης αμφιβολίας, σκεφτείτε εάν θα τραβήξτε τη σκανδάλη.

Θυμηθείτε την πιο σημαντική σας ιδιότητα. Όχι αυτή του δικαστή αλλά αυτήν του ανθρώπου. Η υπογραφή σας και η ψήφος σας μπορεί να είναι η σφαίρα που θα με τελειώσει».

Με το τέλος όσων είπε ο κατηγορούμενος, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αγόρευση του Εισαγγελέα.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος απέδωσε σε «γυναικεία εκδικητικότητα» γιατί τις απέρριψε, όσα ισχυρίζονται σε βάρος του οι δύο παθούσες αλλά και στην οργανωμένη προσπάθεια να αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού στον χώρο των ηθοποιών.

«Θέλουν δικό τους το θέατρο» ανέφερε κατά των συναδέλφων του που καταφέρθηκαν σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος με φωνές υπερασπίστηκε τη θέση του ότι όλη η υπόθεση αφορά την επαγγελματική εξόντωση του ιδίου αλλά και άλλων.

Αναφερόμενος στο «σχέδιο αναδιανομής ρόλων, θέσεων και δουλειών του θεατρικού χώρου» μέσω των καταγγελιών για κακουργήματα, ο κατηγορούμενος μίλησε για την κ. Δανδουλάκη αλλά και τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα.

Για την πρώτη, με μεγάλη φόρτιση είπε πως «θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτά που είπε. Εγώ φταίω που δεν της έστειλα εξώδικο. Ντροπή της να λέει αυτά».

Για τον κ. Μπιμπίλα, προς τον οποίο στρέφει συχνά τα βέλη του, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε πως είναι «ηθοποιός των έβδομων ρόλων» και ανέφερε πως «το ανέκδοτο του ελληνικού θεάτρου έγινε βουλευτής».

Σε πολύ έντονο ύφος, και ενώ η αίθουσα ήταν πλέον γεμάτη από συναδέλφους του, ο Π. Φιλιππίδης ανέφερε πως τον λένε «Λάκης ο γλυκούλης» υποτιμητικά προς την δουλειά του.

«Λένε ο Λάκης ο γλυκούλης για εμένα. Έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει το θέατρο. Με έχουν δει στην Επίδαυρο; Έχω παίξει όλον τον Αριστοφάνη. Με είδαν στον Ηλίθιο στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά;» τόνισε.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη που διαγράφηκε από το ΣΕΗ και εκτελέστηκε ως δοσίλογη το 1944, τονίζοντας πως «δεν ήταν δοσίλογη, ήταν κορυφαία ηθοποιός». Και είπε με πολύ δυνατή φωνή για συνάδελφους του: «Αυτοί είναι. Δικό τους το θέατρο» και κοιτώντας προς τα πίσω του, προς το κοινό συνέχισε οργισμένος «Πάρτε το».

«Δεν είμαι βιαστής – Είχα συναινετική σεξουαλική επαφή με τη δεύτερη καταγγέλλουσα»

Σε έντονα φορτισμένο τόνο ο ηθοποιός συνέχισε την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, επαναλαμβάνοντας την αθωότητά του και αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο Πέτρο Φιλιππίδης όπως και τις προηγούμενες φορές κινήθηκε στο ίδιο ύφος, επιστρέφοντας στις αναφορές που είχε κάνει με την πρώτη καταγγέλλουσα, τονίζοντας ότι τον στοχοποιεί, εξαιτίας προσωπικών απογοητεύσεων και ματαιώσεων.

«Όλη η κατάθεσή της είναι γεμάτη αντιφάσεις. Δεν θα σας πω αν λέει ψέματα. Αλλά είναι δυνατόν να έχουν γίνει όλα αυτά; Δεν στέκουν πρακτικά. Βλέπω έναν άνθρωπο που διαρκώς ματαιώνεται. Το λέω με συμπόνοια. Από τις καταθέσεις των οικείων της φαίνεται αυτό. Όταν ο πατέρας της λέει “αν είχε γίνει νοσοκόμα, σήμερα θα ήταν διευθύντρια”… Αυτό δεν το ξεχνάς εύκολα. Το κουβαλάει και το ξεσπάει σε άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις συνέπειες που έχει υποστεί ο ίδιος, έκανε λόγο για απόλυτη καταστροφή της ζωής και της καριέρας του. «Ελεγα στον γιο μου πως αυτή είναι η ομορφότερη δουλειά στον κόσμο. Τώρα τι να του πω; Οτι είναι η χειρότερη; Και όμως του λέω να επιμείνει», είπε με εμφανή συγκίνηση.

Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε ξανά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, υποστηρίζοντας πως δεν του έδειξε κανέναν σεβασμό. «Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση. Είπαν ότι παριστάνω τον άρρωστο. Δεν θέλω λύπηση, θέλω να με καταλάβετε. Είδατε τι δημοσιεύεται, τι ανάρτησε το ΣΕΗ; Κανείς δεν με σεβάστηκε», πρόσθεσε.

Απολογία Π. Φιλιππίδη: «Δεν είμαι μόνος μου, έχω κι έναν γιο»
02:08

Η δεύτερη καταγγέλλουσα – Τι ισχυρίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Με ισχυρισμό ότι και η δεύτερη γυναίκα που τον καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού, λέει ψέματα για κάτι που «έγινε συναινετικά μεταξύ τους», συνεχίζει την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Με φόρτιση ο καλλιτέχνης είπε πως αυτό που ζει είναι μια τρέλα, μία βάναυση κατάσταση: «Πάω να τρελαθώ. Είπε ότι (μετά την αποδιδόμενη πράξη) την πέταξα από το αυτοκίνητο και την έφτυσα. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν φέρομαι έτσι στους ανθρώπους. Δεν είμαι βιαστής. Ένας αθώος άνθρωπος μπήκε φυλακή με ψέματα».

Λίγο αργότερα συμπλήρωσε ο Π. Φιλιππίδης: «Έκατσα ένα χρόνο φυλακή. Αυτό είναι που λένε “τα μυαλά στα κάγκελα”. Το σώμα σου περιφέρεται, λειτουργεί και τα μυαλά σου είναι στα κάγκελα. Εγώ καταστράφηκα ολοσχερώς. Μαζί με τον Λιγνάδη».

Αναφερόμενος σε όσα του καταλογίζονται από την παθούσα είπε: «Όλη η κατάθεσή της είναι μία αντίφαση. Θα σας πω αν λέει ψέματα; Δεν θα σας πω αν λέει ψέματα. Θα σας πω ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν γίνονται».

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλουσα, η οποία ισχυρίζεται ότι αποπειράθηκε να την βιάσει το 2010 στο καμαρίνι του, ο Πέτρος Φιλιππίδης ανέφερε: «Βλέπω μια γυναίκα που ζει διαρκείς ματαιώσεις. Που το βλέπω; Από τις καταθέσεις των δικών της ανθρώπων της. Όταν έρχεται ο μπαμπάς της και καταθέτει: «Τι τα ήθελε όλα αυτά, αν είχε γίνει νοσοκόμα, τώρα θα ήταν διευθύνουσα». Την συμπονώ. Έχει μάθει να ματαιώνεται και εκδικείται για αυτό το πράγμα. Περνάει ο καιρός. Η μνήμη παίζει παιχνίδια και ξεσπάει σε άλλους».

Και σήμερα δεν λείπουν από τη διαδικασία οι εντάσεις με την υποστήριξη της κατηγορίας, προς την οποία ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν θα δεχθεί ερώτησεις.

Κατηγορούμενος: Δεν δέχομαι ερωτήσεις από τους υβριστές μου, μη σημειώνετε όσα λέω άδικα. Αυτοί που με λένε βιαστή δεν θα με ρωτήσουν.

Πρόεδρος: Είναι δικαίωμά τους να ρωτήσουν μέσω του δικαστηρίου. Εφόσον το δικαστήριο το δεχθεί.

Εισαγγελέας: Εφόσον το δικαστήριο κρίνει, θα πρέπει να απαντήσετε. Αλλά με φειδώ οι ερωτήσεις.

Κατηγορούμενος: Σε ανθρώπους που με λένε βιαστή εγώ δεν απαντώ.

Υποστήριξη κατηγορίας (προς κατηγορούμενο): Ασχοληθείτε με την υπόθεσή σας.

Κατηγορούμενος: Και εσείς να μην με λέτε βιαστή, είπατε ότι έχω βιάσει γυναίκες. Φτάνει. Δεν αντέχω άλλο.

Το ξέσπασμά του και η «επίθεση» στην Δανδουλάκη

Σ’ ένα απίστευτο ξέσπασμα προχώρησε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Εφετείο, όταν διάβασε ένα απόσπασμα από τον Άγγελο Σικελιανό.

«Βγήκε η ηθοποιός που καταγγέλλει τον Κιμούλη για βάναυση κακοποίηση πάνω στη σκηνή και όταν της είπαν “μα ήσασταν 4 χρόνια μαζί”, εκείνη απάντησε “άλλο αυτό”. Εδώ θα τα πούμε όλα. Γιατί βλέπω και ξέρω τι γίνεται. Αν δεν τα πω τώρα, ποτέ θα τα πω; Που ήρθαν θαρραλέοι άνθρωποι να με υποστηρίξουν εδώ. Θα σας πω εγώ για την κυρία Δανδουλάκη. Εγώ φταίω για τη Δανδουλάκη που δεν της έκανα εξώδικο τότε. Θα έπρεπε να ντρέπεται η κυρία Δανδουλάκη. Ήρθε και η κα Δροσάκη με το μειλίχιο ύφος της να πει “δεν θυμάμαι” και είπε τα περιστατικά κατά το δοκούν. Τρελά πράγματα», είπε.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης διάβασε, μεταξύ άλλων, ένα χωρίο από τον Άγγελο Σικελιανό και διαβάζοντάς το, λύγισε: «Αυτοί είμαστε! Αυτοί είμαστε! Αυτοί είναι! Δικό τους το θέατρο! Πάρτε το!. Κρίνεται η ζωή μου και εγώ δεν τους «δίνω»! Κρατάω την ηθική μου στάση! Γιατί τα ξέρω όλα! Όλα τα ξέρω! Ρωτήστε τις καταγγέλλουσες! Τι να ηρεμήσω! 5 χρόνια ζω αυτό το πράγμα. Με φυλακές…. Εξόριστος είμαι. Ο κύριος (σ.σ μάρτυρας των καταγγελουσών) είναι εδώ; Θα έπρεπε να ντρέπεται. Να σηκωθεί να φύγει από την αίθουσα. Ο υπερασπιστής των γυναικών… Να μας φέρει το βιογραφικό του. Και ο κύριος Μπιμπίλας να φέρει το βιογραφικό του. Έγινε βουλευτής ο Μπιμπίλας. Το ανέκδοτο του ελληνικού θεάτρου. Που εγώ τον στήριζα και τον αγαπούσα και έχει το θράσος να λέει ότι ακόμη με αγαπά. Για την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν έχω να πω τίποτα».

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή