«Νησί Μαρτυρικό» – Ένα τραγούδι για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο

by Times Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE :

52 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στη Κύπρο, τo “Νησί Μαρτυρικό” κυκλοφορεί ως ένα τραγούδι αφιερωμένο στην προσφυγιά, τον ξεριζωμό αλλά και τον πόθο της επιστροφής.  Μία δημιουργία για την ιστορική μνήμη και τον αγώνα των Κυπρίων μέχρι την τελική δικαίωση και την πλήρη αποκατάσταση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γη των προγόνων τους.

Ένα τραγούδι που ξυπνάει μνήμες από την Τουρκική Εισβολή στις 20 Ιουλίου του 1974, με το θάνατο χιλιάδων Κυπρίων, τις καταστροφές που προκλήθηκαν, τον ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων, τη βεβήλωση εκκλησιών και ιστορικών μνημείων. Ένα τραγούδι που κρατάει τη μνήμη ζωντανή για τους αγνοουμένους, τους εγκλωβισμένους αλλά και τις βαρβαρότητες, τους βιασμούς και τα βασανιστήρια που διέπραξε ο τουρκικός στρατός κατά την διάρκεια της εισβολής, απέναντι σε άμαχο πληθυσμό, εγκλήματα που μέχρι και σήμερα παραμένουν ατιμώρητα.

Τη μουσική υπογράφει ο Νικόλας Μαυρέσης, τους στίχους έγραψε ο Ανδρέας Νικολάου και το τραγούδι ερμηνεύει ο Χρήστος Ριαλάς.

Συντελεστές

Παραγωγή /Ενορχήστρωση: Νικόλας Μαυρέσης                                                    

Κιθάρες, Μπάσο, Μπουζούκι, Μίξη & Mastering: Κωνσταντίνος Κωνσταντή

Παραγωγή ΒιντεοκλίπΣκηνοθεσία: Γιώργος Βασιλείου- Giorgos Vasiliou Photography

Graphic Designer: Γιώτα Ζαχαροπούλου                                                       

Χορηγός: Φιλανθρωπικό Ίδρυμα  Όνειρο Ζωής’

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ:

https://orcd.co/yaqj0j7

Το τραγούδι κυκλοφορεί από τη Thalassa Stereo, ένα label της The Hubsters

Ακολουθήστε μας στα social media και στο You Tube

YouTube || Instagram || Facebook || Spotify || Soundcloud

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή