Σύροι και Παλαιστίνιοι οι διασωθέντες του ναυαγίου στην θαλάσσια περιοχή της Αγριλιάς

by Times Newsroom

Σύροι και Παλαιστίνιοι είναι οι διασωθέντες (τέσσερις άνδρες, δυο γυναίκες και δυο παιδιά), του σημερινού ναυαγίου με τους με έξι νεκρούς αλλοδαπούς (τέσσερις άνδρες, μια γυναίκα και ένα βρέφος) στη θαλάσσια περιοχή της Αγριλιάς, 3,5 ναυτικά μίλια από τη νοτιοανατολική ακτή της Λέσβου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχη είναι και η εθνική καταγωγή των νεκρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος το ναυάγιο συνέβη όταν ταχύπλοο σκάφος με κατεύθυνση από την Μικρασιατική ακτή προς τη Λέσβο συγκρούστηκε με την πλώρη του στην αριστερή πλευρά πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούσε στην περιοχή και ανατράπηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος του Λιμενικού Σώματος κινήθηκε προς το ταχύπλοο όταν ενημερώθηκε σχετικά από παρακτιους σταθμούς στο νησί. Στα σήματα που του έγιναν από ελληνικής πλευράς όταν πλησίασε το ταχύπλοο σκάφος, ο 37χρονος Τούρκος χειριστής του ο οποίος και αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των αλλοδαπών έκανε ελιγμό προκειμένου να επιστρέψει προς την Τουρκία. Τότε συγκρούστηκε με την πλώρη του στην αριστερή πλευρά του πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος και ανατράπηκε.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος δεν υπάρχουν αγνοούμενοι ενώ ο καιρός την ώρα του συμβάντος ήταν καλός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή