ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν σοκαριστικό για την Ένωση -για την οποία ο Ματίας Αλμέιδα έκανε 9 αλλαγές στην 11άδα- και τέλειο για τους φιλοξενούμενους

by Times Newsroom

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, αφού ακολουθεί η ρεβάνς με την Αντβέρπ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στα… 44 δευτερόλεπτα από τον Πανσερραϊκό και στη συνέχεια έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες και πέναλτι, μένοντας τελικά στο 1-1 στον πρώτο της αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν σοκαριστικό για την Ένωση -για την οποία ο Ματίας Αλμέιδα έκανε 9 αλλαγές στην 11άδα- και τέλειο για τους φιλοξενούμενους, αφού στα 44 δευτερόλεπτα ο Πηλέας σέντραρε και ο Άλεξιτς με κεφαλιά έκανε το 0-1! Και από εκεί και πέρα, άρχισαν οι ευκαιρίες, όλες χαμένες, των γηπεδούχων…

Στο 7′ ο Γιόνσον σέντραρε και ο Φαν Βέερτ έπιασε αμαρκάριστος το δυνατό δυνατό αλλά αστόχησε, για να ακολουθήσει στο 12′ η σέντρα σουτ του Μοχαμάντι, η απόκρουση του Χόβαν και το άστοχο σουτ του Φαν Βέερτ στην επαναφορά. Λίγα λεπτά μετά, στο 23′, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για χέρι του Ουεντραόγκο σε γύρισμα του Πισάρο αλλά τελικά ακύρωσε την απόφασή του όταν πήγε να δει τη φάση στο VAR, για να ακολουθήσει στο 31′ το δοκάρι του Πισάρο σε σουτ και το άστοχο του Γαλανόπουλου στην επαναφορά.

Στο 34′ ο Σιντιμπέ βρήκε με τακουνάκι τον Μάνταλο αλλά το πλασέ δεν βρήκε στόχο, στο 40′ ο Φαν Βέερτ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ μετά το φάουλ του Μάνταλου και στο 45′ παραλίγο να έρθει νέο σοκ για τους Κιτρινόμαυρους αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε την κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Όπως και να έχει, ο Πανσερραϊκός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και η ΑΕΚ μπήκε στο β’ μέρος απειλώντας με φάουλ του Σιντιμπέ που απέκρουσε με τα πόδια ο Χόβαν στο 49′, με το παιχνίδι να συνεχίζεται στο μισό γήπεδο αφού η πρωταθλήτρια ήταν συνέχεια μπροστά. Παρά τις προσπάθειές της, όμως, η ισοφάριση δεν ερχόταν. Αντιθέτως, στο 59′ παραλίγο να έρθει το 0-2 και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το σουτ του Άλεξιτς από τα… 30 μέτρα.

Στο επόμενο λεπτό, πάντως, η Ένωση πήρε πέναλτι, το οποίο δεν ακυρώθηκε αυτή τη φορά, για ανατροπή του Πισάρο από τον Γκοτζαμανίδη αλλά ο Χόβαν απέκρουσε την εκτέλεση του Φαν Βέερτ και κράτησε το 0-1! Ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού ήταν εκπληκτικός και έκανε μεγάλες επεμβάσεις και στο κοντινό σουτ του Γιόνσον στο 68′ όπως και σε αυτό το Πισάρο εκτός περιοχής στο 69′, για να έρθει τελικά το 1-1 στο 78′.

Ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος νωρίτερα είχε μπει ως αλλαγή, βρήκε τον χώρο που ήθελε για να εκτελέσει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χόβαν για το 1-1, με την OPAP Arena να ετοιμάζεται να πανηγυρίσει και το 2-1 στο 83′ αλλά ο Χόβαν απέκρουσε το σουτ του Γιόνσον εντός περιοχής και στην επαναφορά ο Αραούχο έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 85′ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν ξανά πρωταγωνιστής λέγοντας ξανά «όχι» στον Γιόνσον που πήγε για το 2-1 με τελείωμα εντός περιοχής και κάπως έτσι η ΑΕΚ γκέλαρε τελικά στον πρώτο της αγώνα για τη φετινή Super League 1 αφού το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Χρυσόπουλος (46′ Πινέδα), Μήτογλου, Σιντιμπέ (73′ Γκατσίνοβιτς), Γαλανόπουλος (71′ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Πισάρο, Ελίασον (71′ Αραούχο), Μάνταλος (79′ Ζίνι), Φαν Βέερτ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Στάικος (84′ Στίνα), Ματίας (46′ Θυμιάνης), Πηλέας (65′ Γούλερι), Μούργος (65′ Μπαΐροβιτς), Άλεξιτς (65′ Τσαγκαλίδης).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com