Αφγανιστάν: Απίστευτες εικόνες – Καλύπτουν τα κεφάλια από τις κούκλες στις βιτρίνες

Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, οι κούκλες στις βιτρίνες είναι ντυμένες με έθνικ ενδυμασίες και τα πρόσωπά τους καλύπτονται είτε με ασορτί μαντήλια είτε με σακούλες και αλουμινόχαρτο.

by Times Newsroom

Απίστευτες εικόνες από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, όπου ακόμα και οι κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων εμφανίζονται με καλυμμένα τα κεφάλια. Οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε αυτή την… αδιανόητη ενέργεια αφότου η κυβέρνηση των Ταλιμπάν έδωσε εντολή για την αφαίρεση ή τον αποκεφαλισμό των μανεκέν από τις βιτρίνες.

Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, οι κούκλες στις βιτρίνες είναι ντυμένες με έθνικ ενδυμασίες και τα πρόσωπά τους καλύπτονται είτε με ασορτί μαντήλια είτε με σακούλες και αλουμινόχαρτο.

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η ανάρτηση μια Αφγανής ακτιβίστριας, Sara Wahedi, η οποία έγραψε: «Το μίσος των Ταλιμπάν για τις γυναίκες επεκτείνεται πέρα από τις ζωντανές. Είναι πλέον υποχρεωτικό για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να καλύπτουν τα πρόσωπα από τις κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων. Αυτές οι δυστοπικές εικόνες είναι ένα σημάδι του πόσο χειρότερη θα γίνει η ζωή των Αφγανών γυναικών αν ο κόσμος δεν σταθεί στο πλευρό τους» γράφει η Sara Wahedi.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com