Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, θα επισκεπτόταν την Πολωνία, αλλά ο Μπάιντεν έφτασε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εικόνες που φέρεται να δείχνουν τον Αμερικανό πρόεδρο κατά την αιφνιδιαστική του αυτή επίσκεψη στην Ουκρανία. Στις εικόνες ο Μπάιντεν φαίνεται να βρίσκεται με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δημοσιογράφος του Economist, Όλιβερ Κάρολ, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο με τον Μπάιντεν να περπατά στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας:

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία σήμερα το πρωί:

«Καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο ενός έτους από τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βρίσκομαι σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και να επιβεβαιώσω την ακλόνητη δέσμευσή μας στη δημοκρατία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Όταν ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του πριν από σχεδόν ένα χρόνο, νόμιζε ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη και η Δύση διχασμένη. Πίστευε ότι θα μπορούσε να μας ξεπεράσει. Αλλά έκανε λάθος.

Σήμερα, στο Κίεβο, συναντώ τον Πρόεδρο Ζελένσκι και την ομάδα του για μια εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με την υποστήριξή μας στην Ουκρανία. Θα ανακοινώσω άλλη μια παράδοση κρίσιμου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών πυροβολικού, συστημάτων αντιτεθωρακισμένων και ραντάρ εναέριας επιτήρησης για να βοηθήσω στην προστασία του ουκρανικού λαού από εναέριους βομβαρδισμούς. Αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα ανακοινώσουμε πρόσθετες κυρώσεις κατά των ελίτ και των εταιρειών που προσπαθούν να γεμίσουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας. Τον τελευταίο χρόνο, οι ΗΠΑ δημιούργησαν έναν συνασπισμό εθνών από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας με άνευ προηγουμένου στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη – και αυτή η υποστήριξη θα διαρκέσει».

Οι σειρήνες ηχούν ξανά στο Κίεβο

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορική επιδρομή ήχησαν ξανά σήμερα (20/2) στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο. Γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι άμαχοι οφείλουν να βρουν καταφύγιο, ενώ η αντιαεροπορική άμυνα του ουκρανικού στρατού τίθεται σε ετοιμότητα.

Στο Κίεβο η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι την ώρα αυτή μεταβαίνει αεροπορικώς στο Κίεβο, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η Μελόνι πρόκειται να συναντήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Σύμφωνα με την La Repubblica, η κυβέρνηση της Ρώμης προτίθεται να δώσει «πράσινο φως» στην αποστολή πέντε μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, ενώ η Ιταλία θα ήθελε να φιλοξενήσει και την διεθνή διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com