Αίτνα: Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με χιόνι και λάβα

Εντυπωσιακές εικόνες από την μαγευτική Αίτνα με έναν συνδυασμό χιονιού και λάβας η οποία έχει το πλεονέκτημα να εκρύγνειται με μίνι-ηφαίστεια, χωρίς έναν κύριο επικίνδυνο κώνο.

by Times Newsroom

Με υψόμετρο τα 3.300 μέτρα στην υψηλότερη κορυφή του βουνού της Αίτνας, η στήλη καπνού έχει εκτοξευτεί περισσότερο από ένα χιλιόμετρο σε ύψος.

Για την ώρα δεν ακυρώθηκαν πτήσεις, παρά την επικινδυνότητα από την προσέλκυση στάχτης στους κινητήρες
Το κοντινό αεροδρόμιο της Κατάνια παρέμεινε ανοιχτό παρά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου και την κατακρήμνιση τέφρας.

Αίτνα: Έκλεισε τον Αύγουστο λόγω σύννεφου τέφρας από έκρηξη

Ως ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Θα πρέπει όμως οι πτήσεις να αποφύγουν την περιοχή πάνω από την στάχτη.

Παρότι στην διάρκεια της ύπαρξής του πρέπει να έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές, στην σύγχρονη ιστορία μόλις 77 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί. Από τότε που οι μετρήσεις της δραστηριότητας έγιναν ακριβείς, δεν έχει παρουσιαστεί η παραμικρή απώλεια σε ανθρώπινες ζωές.

Η Αϊτνα έχει πολλαπλούς κώνους που επιτρέπουν την τρομαχτική, αλλά απόλυτα ασφαλή διαρροή λάβας, σε αντίθεση με ηφαίστεια με έναν κυρίως κώνο που δημιουργούν μεγάλες εκρήξεις. Το ευτύχημα στην περίπτωσή μας είναι πως η κορυφή που αποτέλεσε την διέξοδο της λάβας είναι ασφαλής.

Είναι με διαφορά ένα από τα πιο εντυπωσιακά και φωτογραφημένα ηφαίστεια του κόσμου, ενώ δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com