«Άκου μια ιστορία μυστηρίου» εργαστήρι δημιουργικής γραφής και μουσικής για παιδιά 8-12 ετών

by Times Newsroom

Τι φτιάχνουμε σε ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής, τι φτιάχνουμε σε ένα εργαστήρι μουσικής και τι θα συμβεί άμα αυτά που φτιάχνουμε τα ενώσουμε;

Στόχος του εργαστηρίου είναι να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα με δημιουργικότητα και αυτοσχεδιασμό. Αντλώντας έμπνευση και μοτίβα από την τέταρτη περιπέτεια μυστηρίου της «Συμμορίας με τις Μπλε Κάλτσες: Κλέφτης Καλοκαιρινής Νύχτας» (εκδ. Αίολος), η ομάδα θα δημιουργήσει δικές της αφηγήσεις μυστηρίου, θα εξερευνήσει πώς η μουσική μπορεί να τα κάνει όλα λίγο πιο αληθινά και πάνω απ’ όλα θα παίξει με ιστορίες και ήχους.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα περίπου 8 έως 12 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν ιστορίες μυστηρίου και να μάθουν πώς μπορεί η μουσική να απογειώσει τις ιστορίες τους.

Τον συντονισμό της ομάδας θα κάνει η συγγραφέας και θεατροπαιδαγωγός Μιράντα Βατικιώτη σε συνεργασία με τους μουσικούς Βασίλη Τζαβάρα και Μιχάλη Νιβολιανίτη.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα υπάρξει μικρή παρουσίαση από τα παιδιά στους γονείς και τους συνοδούς τους.

* Σε περίπτωση συμμετοχής δεύτερου παιδιού από την ίδια οικογένεια, η τιμή για το δεύτερο παιδί είναι 35 ευρώ.

Η Μιράντα Βατικιώτη έχει σπουδάσει θεατρολογία και χορό. Από το 2006, είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων για ενήλικες και ιστοριών μυστηρίου για παιδιά (εκδόσεις Αίολος, Πικραμένος, Κ. Μ. Ζαχαράκης, Παπαδόπουλος). Έχει εργαστεί ως συντονίστρια δημιουργικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών, ως θεατροπαιδαγωγός σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές, ως δραματουργός παραστατικών τεχνών. Από το 2019, διδάσκει δημιουργική γραφή σε ενήλικα και ανήλικα άτομα (Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μαθητική Λογοτεχνική Διημερίδα – Κύπρος, Λεύκαρα, Μητροπολιτικό Κολλέγιο κ.ά.).

Ο Μιχάλης Νιβολιανίτης είναι συνθέτης μουσικής, ενορχηστρωτής και παραγωγός, εξειδικευμένος στη σύνθεση μουσικής για οπτικοακουστικά μέσα. Με τον Βασίλη Τζαβάρα και τον Λεωνίδα Καρακατσάνη, είναι ιδρυτικό μέλος των Occasional Dream, μουσικό σχήμα με το οποίο εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Biennale νέων καλλιτεχνών στη Ρώμη το 1999. Συνεργάζεται με τον συνθέτη Αλέξανδρο Χρηστάρα: συνυπογράφουν ως Dna τα έργα τους για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το Θέατρο.

www.michaelnivolianitis.com

Ο Βασίλης Τζαβάρας είναι μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής, αυτοσχεδιαστής και δάσκαλος μουσικής. Μέλος των συγκροτημάτων Occasional Dream, Take the money and run, Project 37, 4+1, Silent Move, Rabbit’s Eye, Storyville Ragtimers, της θεατρικής ομάδας Atonal και της καλλιτεχνικής ομάδας Gnous, έχει ασχοληθεί με τη jazz, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη μουσική για θέατρο. Έχει εκδώσει 5 προσωπικούς δίσκους.

www.vassilistzavaras.com

Η “Συμμορία με τις Μπλε Κάλτσες” (βιβλία των εκδ. Αίολος) είναι μια σειρά μυστηρίου για παιδιά που δημιουργήθηκε το 2019 από τη Μιράντα Βατικιώτη σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αίολος και τον εικονογράφο Δ. Κ. Πανταζή. Όπως έχει δηλώσει η ίδια η Συμμορία, “αν και δεν φοράμε σχεδόν ποτέ μπλε κάλτσες, αν και δεν έχουμε αρχηγό, αγαπάμε τα ζώα και τους φίλους μας, μας αρέσει να ψάχνουμε να βρούμε που πάει και κρύβεται η αλήθεια, μας αρέσουν οι περιπέτειες και προπαντός τα μυστήρια για να τα εξιχνιάζουμε”.

Οι Μιράντα Βατικιώτη, Μιχάλης Νιβολιανίτης και Βασίλης Τζαβάρας συναντήθηκαν δημιουργικά το 2021. Αφορμή για τη συνεργασία τους υπήρξε η σειρά αστυνομικών βιβλίων της Μιράντας Βατικιώτη “Η συμμορία με τις μπλε κάλτσες” και η ανάγκη τους να φτιάξουν ένα υβριδικό σχήμα μουσικής αφήγησης ή, καλύτερα, αφήγησης μετά μουσικής. Έκτοτε έχουν παρουσιάσει εργαστήρια δημιουργικής γραφής και μουσικής καθώς και τις ιστορίες μυστηρίου επί σκηνής. 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com