Al Arabiya: Συμφωνία Ισραήλ-Κατάρ για την παράδοση φαρμάκων σε ομήρους στη Γάζα

Το Ισραήλ κατέληξε σε συμφωνία με το Κατάρ για την παράδοση φαρμάκων σε ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, ανακοίνωσε το γραφείο του Νετανιάχου.

by Times Newsroom

Τα φάρμακα θα δοθούν στους ομήρους «τις επόμενες ημέρες», ανέφερε το γραφείο σε δήλωση.

Περισσότεροι από 100 όμηροι παραμένουν στη Γάζα. Σε μια συμφωνία με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών που επέτρεψε μια σύντομη εκεχειρία τον Νοέμβριο, η Χαμάς απελευθέρωσε σχεδόν τους μισούς ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από το Ισραήλ δεκάδων Παλαιστινίων κρατουμένων, καθώς και την αύξηση των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Οι οικογένειες των ομήρων, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι και έχουν χρόνιες ασθένειες που απαιτούν καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, έχουν ζητήσει από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να επισκεφθεί τους συγγενείς τους προκειμένου να τους παραδώσουν φάρμακα και να επιθεωρήσουν την κατάστασή τους. Ο Ερυθρός Σταυρός είπε ότι η Χαμάς έχει αρνηθεί την πρόσβαση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com