Αλαβάνος: Ο κόσμος βρίσκεται σε δυσκολία και τώρα μιλάμε για κάποιον Τσίπρα ή Τσόπρα ή Τσάπρα;

O Αλέκος Αλαβάνος απορρίπτει τον Αλέξη Τσίπρα ως εκπρόσωπο της Αριστεράς και τονίζει την ανάγκη για επαναπροσέγγιση στις πολιτικές αξίες της αριστερής παράδοσης

by Times Newsroom

Ο Αλέκος Αλαβάνος απέκλεισε οποιαδήποτε ενασχόληση με τον Αλέξη Τσίπρα και το αν αποτελεί τη νέα ελπίδα της Αριστεράς. «Εγώ ασχολούμαι με σοβαρές υποθέσεις της πολιτικής. Εμένα ρωτάτε; Δεν ασχολούμαι με τέτοιες υποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την προβολή του Τσίπρα από τον Τύπο, σημείωσε πως «ένα κομμάτι του Τύπου προσπαθεί να τον επιβάλει στην κοινή γνώμη», χωρίς όμως να έχει νόημα για τον ίδιο. «Πρέπει να κάνουμε στροφή στην πολιτική. Μην μου λέτε για Αριστερά και τον κ. Τσίπρα, γιατί δεν είναι Αριστερά ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε.

Ο Αλαβάνος υπενθύμισε το παρελθόν: «Τότε είχαμε 3 κόμματα – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς τον παλιό αριστερό ΣΥΡΙΖΑ– που γονάτισαν κυριολεκτικά στη Γερμανία και στις δυνάμεις της ΕΕ και επιβάλανε ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα, για το οποίο έφτυσε αίμα ο κόσμος που εργαζόταν».

Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, τόνισε πως «ένα κομμάτι του κόσμου βρίσκεται σε εξαιρετική δυσκολία» και ότι δεν έχει νόημα να συζητούνται ονόματα όπως Τσίπρας ή Δραγασάκης για την Αριστερά. «Αριστερά είναι όποιος βάζει την κάρτα στο σακάκι του; Τι σημασία έχει που πήρε από μένα τον ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, τόνισε την ανάγκη για επαναφορά των βασικών αξιών της Αριστεράς: «Η Αριστερά ήταν μια δύναμη που προσπαθούσε να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό και να κριτικάρει τις μεγάλες δυνάμεις. Πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να κάνουμε μια αριστερή στροφή. Δεν ήταν αριστερή στροφή ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Δραγασάκης, που ήταν υπάλληλοι της μεγάλης εξουσίας στην Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή