Άλπεις: Τουρίστας κάνει αναρρίχηση με το μωρό στην αγκαλιά χωρίς εξοπλισμό

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται τουρίστας να κάνει αναρρίχηση στις Άλπες χωρίς να διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, έχοντας μάλιστα ένα μωρό στην αγκαλιά του.

by Times Newsroom

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η Dail Mail ήταν αρκετό για να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ένας τουρίστας προσπαθεί να κάνει αναρρίχηση στις Άλπεις χωρίς να διαθέτει τον εξοπλισμό και τα προστατευτικά σχοινιά που απαιτούνται, ώστε να μην συντρέχει κάποιος κίνδυνος. Εκείνο όμως που προκαλεί εκνευρισμό, είναι το γεγονός πως στην αγκαλιά του ο τουριστάς κρατάει ένα μωρό, χωρίς και εκείνο να διαθέτει κάποιου είδους εξοπλισμό.

Έκτος αυτού, τον τουρίστα στην απότομη πλαγιά των Άλπεων ακολουθούσε η σύζυγός του, αλλά και το μεγαλύτερο παιδί τους, ηλικίας περίπου 8 με 10 ετών.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail φαίνεται ο πατέρας με το παιδί να κατεβαίνει σιγά-σιγά μια πλαγιά προσπαθώντας να κρατήσει την ισορροπία του. Λίγο αργότερα ακολουθεί η μητέρα και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας.

Το τμήμα των Άλπεων όπου εθεάθησαν έχει υψόμετρο 2.730 μέτρων, και διαθέτει στενές προεξοχές και απροστάτευτα μονοπάτια.

Ο Aurizio Fugatti, πρόεδρος της επαρχίας του Τρέντο, επεσήμανε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στα βουνά «αλλά ο καλύτερος τρόπος για να τα γνωρίσουμε είναι να καλλιεργώντας πρώτα ένα βαθύ αίσθημα σεβασμού. Μην παίζετε με τη ζωή και μην υποτιμάτε τη φύση. Ζούμε στα βουνά εδώ και αιώνες- τα αγαπάμε παρόλο που γνωρίζουμε πόσο σκληρά μπορεί να είναι».

«Το τίμημα είναι υψηλό και μερικές φορές το πληρώνουν κι αυτοί που τρέχουν για να συνδράμουν. Ο καλύτερος τρόπος για να τους τιμήσουμε είναι να ακολουθούμε τους κανόνες, με σχολαστική σύνεση», συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com