Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία» της Άρτεμης Χατζηγιανννάκη στο Λουτρό των Αέρηδων

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζει την έκθεση «Βρυσάκι.

by Times Newsroom

Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία

Με έργα ζωγραφικής της Άρτεμης Χατζηγιανννάκη και αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ

Συνεπιμέλεια έκθεσης

Νίκος Βατόπουλος

Στο Λουτρό των Αέρηδων, μνημείο οθωμανικών χρόνων που περικλείει εικόνες και αισθήσεις αιώνων, σε ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, η εικαστικός Άρτεμις Χατζηγιαννάκη και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «Βρυσάκι. Αναζητώντας τη χαμένη συνοικία».

Η έκθεση αναδεικνύει την ανθρωπογεωγραφία της παλαιάς χαμένης συνοικίας των Αθηνών, η οποία βρισκόταν στον χώρο που καταλαμβάνει σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς. Το Βρυσάκι απαλλοτριώθηκε και κατεδαφίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 για τις ανάγκες των ανασκαφών, που διηύθυνε η Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών.

Αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου συνδιαλέγονται με τις υδατογραφίες της εικαστικού Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, με σκοπό να ζωντανέψουν πτυχές από την καθημερινότητα στο Βρυσάκι και την ευρύτερη περιοχή του, στα όρια της οποίας βρίσκονται τόσο το Λουτρό των Αέρηδων όσο και το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

Η Άρτεμις Χατζηγιαννάκη από την πλευρά της αποσκοπεί να συνεγείρει ένα κοινό αίσθημα με άξονα τη μνήμη και την απώλεια. Με αρωγό στην επιμέλεια της έκθεσης, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο, που παρακολουθεί την εικαστική πορεία της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, η έκθεση θα συνοδεύεται από μία βεντάλια εκδηλώσεων με σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό μιας πολυεπίπεδης εμπειρίας. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ομιλίες, ξεναγήσεις, προβολές και άλλα.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη το Σάββατο 13 Μαΐου στις 12.00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαΐου 2023 – 31 Δεκεμβρίου 2023
  • Τόπος: Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα
  • Ώρες λειτουργίας: 8:30-16:00, καθημερινά εκτός Τρίτης
  • Πληροφορίες: 210 3244340, www.mnep.gr, mnep@culture.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή