Ανθή Ζαχαράτου (1922 – 2011) υπήρξε σπουδαία υψίφωνος και ηθοποιός του λυρικού θεάτρου

Από το 1945 ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο υψιφώνου του θιάσου της Λυρικής Σκηνής. Το όνομά της έχει ταυτιστεί με την Ελληνική Οπερέτα.

by Times Newsroom

Η Ανθή Ζαχαράτου (1922 – 9 Ιουνίου 2011) υπήρξε σπουδαία υψίφωνος και ηθοποιός του λυρικού θεάτρου.

Γεννήθηκε το 1922 στο Τεμπρούκ της Ρωσίας. Μεγάλωσε στη Αθήνα όπου και σπούδασε φωνητική στο Ωδείο Αθηνών, έχοντας καθηγήτρια την Ελβίρα Ντε Ιντάλγο (Elvira de Hidalgo). Από πολύ νωρίς έγινε μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου διακρίθηκε ιδιαίτερα στις οπερέτες των οποίων υπήρξε σπουδαία ερμηνεύτρια.

Στη κατοχή πρωτοστάτησε μαζί με άλλους συνεργάτες της και αντιστάθηκαν στην ιταλική επίταξη του Θεάτρου Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της οδού Ακαδημίας (Αθήνα), την οποία και τελικά απέτρεψαν, συνεχίζοντας έτσι τις παραστάσεις.

Από το 1945 ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο υψιφώνου του θιάσου της Λυρικής Σκηνής. Το όνομά της έχει ταυτιστεί με την Ελληνική Οπερέτα.

Το 1952 συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία «Βαφτιστικός» με συμπρωταγωνιστές τους Αλέκο Αλεξανδράκη (με φωνή ντουμπλαρισμένη από τον τενόρο Πέτρο Επιτροπάκη), και τον Μίμη Φωτόπουλο.

Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που την καταξίωσε ήταν το «Αγάπης λόγια», για το οποίον έγραψε τους στίχους σε μουσική του Νίκου Χατζηαποστόλου.

Απεβίωσε στην Αθήνα την 9η Ιουνίου 2011.

Πηγές

  • “Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη” τομ.Β΄ (συμπλ.), σελ.935.
  • “Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Larousse Britannica” τομ.25ος, σελ.373.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com