Αντιδράσεις από ΗΠΑ και HDP για τη δολοφονία από τους Τούρκους Κούρδων αξιωματούχων στη βόρεια Συρία

Μη επανδρωμένο εναέριο όχημα επιτέθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν αξιωματούχοι του καντονιού του Καμισλί, στη βόρεια Συρία.

by Times Newsroom

Η Συμπρόεδρος του Καντονιού του Καμισλί,  Yusra Derwêş, ο αναπληρωτής της, Liman Şiwêş και ο οδηγός του οχήματος, Firat Tûma, που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν από την επίθεση.

Yusra Derwêş

Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε σήμερα, σχετικά με την επίθεση του τουρκικού drone «Η Τουρκία έχει πρόβλημα ασφαλείας στα σύνορα και εμείς το καταλαβαίνουμε. Η Τουρκία πρέπει επίσης να καταλάβει τι κάνουμε στη Συρία, γιατί το κάνουμε και γιατί συνεργαζόμαστε με ποιον», είπε.

Ο συντονιστής Τζον Κίρμπι είπε επίσης ότι η συνεργασία μεταξύ του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά του ISIS και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) θα συνεχιστεί.

Ο Κίρμπι, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον σήμερα, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Rudaw σχετικά με τη μάχη κατά του ISIS, «Το ISIS έχει αποδυναμωθεί, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τη Συρία και το Ιράκ. Επομένως, ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS, μαζί με τους SDF, για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής θα συνεχίσει να λειτουργεί».

Το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών καταδίκασε την επίθεση

Το HDP καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε σε ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό του HDP στο Twitter περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Καταδικάζουμε τη βομβιστική επίθεση κατά των συμπροέδρων του καντονιού Qamishlo Yusra Derwêş, Lima Derwêş και Fırat Tûma, την τελευταία από τη σειρά δολοφονιών που στοχεύουν τη βούληση του λαού της Rojava. Καλούμε την παγκόσμια κοινή γνώμη να σταματήσει αμέσως αυτές τις δολοφονίες που έγιναν μπροστά σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την αντίδραση του HDP ως «σκάνδαλο».

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com